2006-08-02

Kahden vuosikymmenen kontrasti

Kun harrastaa pitkään ja huolella alkaa huomaamaan maailman kehittyvän ympärillään. 2 vuosikymmentä sitten osallistuin itse sudenpentuna ensimmäiselle kesäleirilleni. Päällä oli tuulipuku, jalassa lenkkarit ja edessä oli viikon eristys ulkomaailmasta. Uutisia ei paljoa kuullut ja sää ennustui lähinnä taivasta katsomalla. Kamerana taisi olla auton koe-ajosta saatu laatikkomalli jossa oli perus-ASAista kinofilmiä rullallinen.

Nyt istuskelen leirin toimistossa, käsitellen liki reaaliajassa päivän ajalta kerrytettyä kuvavirtaa leirin leirilehden ja webbisivujen käyttöön, tarkkailen tunti-tunnilta tarkentuvia Porvoon paikallissääennusteita ja varaudun mahdollisiin huomisiin sadekuuroihin teknisellä kuoripukeutumisella ja jämäköillä vaelluskengillä. Uutiset voi aina tarkastaa Hesarin tai Ylen uutissivustoilta ja blogiakin ehtii päivittämään tässä kaiken muun lomassa.

Välillä tuntuu totisesti siltä että vaikka vanhempiemme ikäluokka koki radion ja telkkarin tulemisen niin maailma on viimeisessä 20 vuodessa muuttunut suhteessa enemmän kuin niitä edeltäneissä 40 vuodessa..

No comments: