2006-08-25

Kuin lehtiä sateella

Postiluukusta tulevan ilmaisjakelulehden voi tietenkin dumpata suoraan keräykseen ja passittaa journalistiset aatokset suoraan siistauslaitokseen ja matkalle kierrätyskuidun ihmeelliseen maailmaan mutta aina väliin kaikenmaailman Varttien ja Laurien lomassa luukusta tupsahtaa lehtiä joita jää selaamaan kummastuneena. Ei siksi että lehdessä olisi mitään onnistunutta vaan siksi että hieman ekonomistiset aivokuoren radat ryhtyvät raksuttamaan ja pohtimaan sitä mysteeriä että miten tälläinen voi enää v 2006 olla mitenkään kannattavaa.

Viimeisin ihmetys on tällä viikolla luukusta tupsahtanut "Kaupunkilehti Linkki" joka keräsi huomiopisteet jo ulkoasullaan.

Juuri nyt ei ole kuvaa tarjolla mutta jo ensinnä kansi on kertakaikisen sekava valkopohjainen kuvasekamelska ja artikkelit ovat taitettu kukin tyylillään heikkolaatuiselle puhelinluettelopaperille ja kappaleiden aloituksissa on KÄYtetty TODella NEROkkaita kirjasinkokokikkailuja ikäänkuin sata simpanssia olisi päässy taitto-ohjelmiston kimppuun ja ihan kaikkea on täytynyt kokeilla heti ensikerralla...

Mistä tälläisille "uusia näkökulmia ja toimitustapoja etsiville kaupunkilehdille" oikein löytyy rahoittajia ja mainostajia jotta lehteä saadaan jaeltua 100 000 kohdistetulle perheelliselle kotitaloudelle (vaikka minullekin tuo tuli vaikka perhettä ei ole muutenkuin pölykoirien muodossa..) näin nykypäivänä jolloin trendinä on ennemmin printistä luopuminen ja webbiin siirtyminen ja ei-immateriaalinen jakelu kuitenkin maksaa oman osansa.. Soittoääni- ja taustakuvamainoksia tuossa aviisissa on enemmän kuin hyvä maku sallii mutta kannattaako tuokaan oikeasti..

Väliin ei pysty ymmärtämään mistä näissä on oikein kyse.

No comments: