2006-05-14

Tau.. Tau.. Tautologiaa

Yle: Kiehtova maailma: Laivayhtiön kirous

Kiinnostava dokumentti mutta ah niin äärettömän tuskallinen seurattava. Ilmeisemmin lyhytjänteiselle MTV-sukupolvelle suunnattua brittituotantoa tai jotain vastaavaa mutta toistossaan alkaa mennä pahasti yli sietokyvyn.

Ei siinä mitään että dokumentissa jossain vaiheessa summataan yhteen alkupuolella selvennettyjä faktoja siltä varalta että informaatioähky saa input-bufferin hetkelliseen ylivuotoon tai uusi katsoja liittyy ohjelmaan vasta vartin myöhässä mutta liika on liikaa tässäkin lajissa.

Jos dokumentti tuo esiin oikeastaan vain kourallisen faktoja: Olympic-Titanic-Britannic perheeseen kuului kolme epäonnista laivaa, potkurit aiheuttivat imua, laivat olivat vanhanaikaisia, sisälsivät laipioita, upposivat jos konehuoneisiin pääsi liikaa vettä ja että Britannicin upotti miina + avonaiset laipioiden ovet niin ei ole enää kovinkaan katsottavaa jos lievästi karrikoiden yhtä faktaa kerrotaan 5 minuuttia, siirrytään seuraavaan ja 2,5 minuutin päästä jo kerrataan edellisen 5 minuutin asiat siltä varalta että unohdus on iskenyt..

No comments: