2006-05-22

Tuo yleinen mielipide

Länsimaisen mediatulvan keskellä elellessä unohtuu usein se ettei tasapuolinen ja asioita monilla eri äänenpainoilla kommentoiva, monesta suuntaa lähestyvä ja edes suunnilleen rehellinen uutisointi ole kaikkialla aivan niin itsestäänselvää ja että monissa maailman eri kolkissa ns. yleinen mielipide ei ehkä sittenkään perustu objektiivisiin faktoihin vaan tarkoitushakuiseen ohjailuun.

Tästä hyvänä esimerkkinä on päivän Hesarin (22.5.06) taloussivujen artikkeli jossa käsiteltiin Metsä-Botnian tiedoituskampanjaa jossa Fray Bentosin tapauksen tiimoilta oli kutsuttu Suomeen vierailulle argentiinalaisia toimittajia ja paljastettiin millaisen kohtelun eräskin uutiskuva Argentiinassa sitten saikaan:
Sen sijaan nettilehti El Argentinossa julkaistun Macielin jutun kuvateksti vääristeli että "Botnian ongelmat aiheuttivat alan lakon Suomessa" Maciel sysäsi vastuun kotimaahan. "Kollegat Gualeguaychússa laittoivat sen siihen", hän selitti hämillään.
Voidaan hyvinkin kysyä mitä paikalliset Argentiinassa oikeastaan mahtavatkaan vastustaa. Tehtaan mukanaan tuomia ongelmia vai ongelmia joita tehtaan on väitetty mukamas aiheuttavan kenties siksi että se satuttiin sijoittamaan joen väärällä rannalle.. Ja voidaan myös pohtia sitä pitäisikö suomalaisessa teollisuudessa miten aina huomioida tälläistä yleistä mielipidettä vaiko sittenkin jättää propagandan jätökset omaan arvoonsa ja toimia ja antaa tekojen puhua puolestaan.

No comments: