2006-05-01

Vappua ja vanhenemisen oireita

Pitkästä aikaa sää suosi suomalaista vappukansaa niin aattona kuin päivänäkin mutta eilen kaupungilla sitä huomasi taas sen että sitä vanhenee vuosi vuodelta vääjäämättömästi.

Mantan lakitus vielä tuli katsottua mutta muutoin itse vapunajan juhlistaminen on siirtynyt yhä enemmän ja enemmän vappupäivän piknikin puolelle ja itse aaton merkitys on siinä samalla vähentynyt. Ennen sitä jaksoi jo aloitella hyvissäajoin aatonaattona ja jatkaa aina päivän iltaan asti mutta nyt ei oikeastaan moinen jaksa enää edes kiinnostaa. Suotakoon monipäiväset riennot nuoremmille jotka vielä jaksavat ja eivät ole heti seuraavana päivänä täysin kuolleita tai kuolleen oloisia kuten eräät joiden turnauskestävyys on päässyt rapistumaan pahemman kerran.

Mielummin sitä satsaa nykyään siihen että saa kehiteltyä Ullikselle mukaan mukavasti purtavaa ja juotavaa palanpainikkeen tueksi sekä tietenkin kuohuvaa jolla aloitella aamupäivän viettoa mukavissa merkeissä ja hyvässä seurassa. Hyvässä seurassa ja porukassa on sitten mukavaa nauttia kiireettömästi kevätauringon säteistä ja vaihdella kuulumisia.

No comments: