2005-04-16

Apteekkarien ahneus

Monopoliasemasta on vaikeaa luopua. Sosiaali- ja terveysministeriö on viemässä lävitse lakimuutosta joka mahdollistaisi nikotiinipurukumien ja muiden vastaavien valmisteiden myymisen päivittäistavarakaupoissa mutta ketkäpä sieltä löytyvätkään jarrumiesten joukosta.

Apteekkariliitto on sitten ottanut ja julkaissut tiedotteen jossa tätä vastustetaan koska tälle ei ole "terveyspoliittisia perusteita ja lääkkeiden saatavuus on muutoinkin hyvä" ja on suuri huoli että lääkkeet muuttuisivat kulutustavaraksi. Ja vielä vedetään esiin tilasto jonka mukaan nikotiinikorvaushoidon kasvanut myynti Tanskan päivittäismyynnissä ei ole korreloinut tupakkatuotteiden myynnin laskuna.

Siis ei hyvää päivää.. Voiko kaksinaismoralistisempaa touhua enää olla. Siinähän ei ilmeisemmin ole mitään ongelmaa että vähittäistavarakaupoissa myydään nikotiinia pakattuna poltettavaan muotoon mutta että korvauslääkkeiden myyminen laajemmin, ja halvemmalla tod näk.., on suorastaan moraalia rappeuttavaa.

Voisiko selvemmin rivienvälistä paistaa se että todellisuudessa nämä sankarit ovat huolestuneita lähinnä omasta myynnistään ja siitä että toisten riippuvuuden parantamisesta ei enää saisikaan nyhdettyä monopolistisia katteita pakkoraossa lakkoa yrittäviltä..

( Lähde HS-printti 16.4.)

No comments: