2005-04-11

Lokit ja muut loiseliöt

Aamun Hesari tiesi kertoa että kansanliikkeiden luvatuun maahan on taas syntynyt uusi lokkiryhmittymä kun sosiaalipummifoorumi on päättänyt perustaa hyvinvointiyhteiskuntaa puolustavan valtuuskunta Hyvan jonka missiona on toimia Evan vastapoolina. Eli kaikestapäätellen tavoitteenaan toimia muutosvastarinnan änkyränä ja Suomen kansantalouden rampauttajana jos Evan missiona on kansantalouden edistäminen sekä suomalaisen hyvinvoinnin ja kilpailukyvyn kehittäminen..

Kummallista mistä näitä loisliikkeitä oikein sikiääkään toinen toisensa päälle vaikkakin lienee selvää että jäsenistö noissa foorumeissa on ristiin rastiin samaa teoreetikkoporukkaa joille työ ja tekeminen on teoriaa ja puhumista vieraampaa ja todellisuus realiteetteineen vielä kaukaisempaa maailmaa.

Olisi mielenkiintoista nähdä kerrankin noiden hyvinvointipalvelujen puolustajien tekevän jotain konkreettista oy Suomi ab:n positiivisen kassavirran eteen ja sen mahdollistamiseksi että noita palveluita edes jollain pystytään maksamaan ja rahoittamaan kiristyvässä maailmantaloudessa.

Taloudessa jossa kylmän sodan protektionistiset rakenteet ja idänpuolen clearing-kauppan annit eivät toimi talousautomaatteina vaan kolmannelle maailmalle tarjoutuu todellisia mahdollisuuksia kilpailuun ja pärjäämiseen sosiaaliteoreetikkojen naurettavien armonpalojen sijasta ja vanha manner joutuu ensimmäistä kertaa sitten kolonialismin vuosien todelliseen ja kontrolloimattomaan kilpailutilanteeseen muun maailman kanssa.

Tuossa tilanteessa ei enää riitä se että istutaan salissa ringissä ja intoa puhkuten mietitään vain sitä miten sullemulle-periaattein muiden työn vähätkin hedelmät yritetään haaskata kaikkeen mahdolliseen vaan kriittistä on se että miten niitä hedelmiä jatkossakin saadaan poimittua.

Tosin kun katselee sosiaalifoorumin agendaa ja sisältöä kaikkine salaliittoteoriatunteineen päivineen niin saattaa hyvin ymmärtää sen että tuollaiselle liki uskonnollisen fundamentalistiselle idealistilaumalle ei kannata asiapohjaisia argumentteja turhaan uhrata senkään vertaa mitä kreationistille kertoilla evoluutiosta ja sen todisteista. Kun usko on vahva ovat silmät sokeat.

No comments: