2005-04-18

Phishing - toinen näytös

Akateemisesta mielenkiinnosta aihetta kohtaan oli tiettyjä varotoimenpiteitä noudattaen (surffilaudaksi OS X pohjainen iBook ja selaimeksi päivitetty safari, trust me, I Know what I'm do-OOPS.. ;-)) aivan pakko piruuttaan klikata tuota scammiviestin linkkiä ja täytyy sanoa että taidokkaita ovat huijarit.

Eteen avautunut sivu oli de facto 1:1 kopi Visan oikeasta jenkkilän Verified by Visa sivusta ja nopeasti vilkaistuna mikään ei haiskahtanut sivussa itsessään huijaukselta. Enter your card number here -teksti vain kellui keskellä ruutua houkuttelemassa pahaa-aavistamatonta onnetonta.

Aiheesta ja aiheellisista varotoimista enemmän löytyy esimerkiksi scammerien lempikohteen, Visan sivuilta josta joko löytyy Lontoonmurteella kirjattu phishing-infopaketti tai sitten härmäläisittäin lyhyempi yhteenveto samasta aiheesta mutta molempien sanoma on suunnilleen sama:
Mikäli saat sähköpostiviestin, jossa pyydetään lähettämään esim. Visa-kortin numero ja/tai tunnusluku sähköpostilla tai viestissä ohjataan internetsivuille tietojen luovuttamista varten, älä missään nimessä anna mitään tietojasi tai vastaa viestiin.
Ilmiöstä tietoisella Visalla on myös oma hälytysosoitteensa phishing@visa.com jonne voi vapaasti forwardoida kaikki vähänkin haiskahtavat viestit tarkempaan analyysiin ja jäljitykseen.

No comments: