2005-04-21

Toimittajan yksinkertainen tyhmyys

Ei voi taas kuin hävetä suomalaisten toimittajien puolesta kun tuli avattua juuri telkka kakkoselle jossa pyörii raflaavasti Ylen silminnäkijän populismipläjäys "katastrofi kanarialla". Reportaasissa eräskin ajatusten Tonava, toimittaja Juha Granath maalailee katastrooffipiruja seinille suurin sanakääntein viime joulukuisen maanjäristyksen varjoissa sillä millaisia mahdollisia katastrofeja Kanarialla voisi tapahtua ja miten Suomen valtio on varautunut tälläiseen.

Ei siinä että asialla spekuloidaan, La Palman saaressa ja muissa kohteissa piilee riskinsä mutta muutoin ohjelman toteutus lähinnä itkettää katsojaa, karpokansaan varmasti vetoavalla tyylillä toimittaja ensin utelee UM:n edustajalta siitä että onko Kanarian saarille tehty tarkkoja kriisisuunnitelmia siitä missä sairaaloissa suomalaisia hoidettaisiin ja miten hotellit evakuoitaisiin ja kun ministeriön edustaja tyynesti kertoo että ennakkotoimissa on varauduttu yleisiin toimintalinjoihin ja että tuollaisia suunnitelmia pitäisi sitten tehdä melkeinpä jokaiselle maailmankolkalle niin mitämä muuta toimittaja siihen sitten laukaisee kuin "Miksi ei sitten näin ole tehty".

Mitäpä siinä sitten ministeriön edustaja voi kuin olla hetken aivan hiljaa ja laskea hitaasti kymmeneen mielessään. Kun ei oikein TV-lähetyksessä tuollaisessa asemassa oikein voi myöskään kutsua idioottia suoraan idiootiksi vaan pitäisi jaksaa vastata maltilla...

Opetetaanko toimittajille missään vaiheessa nk. "suhteellisuudentajua"

1 comment:

Anonymous said...

Onhan ne toimittajat kyllä tyhmiä, mutta on tämäkin sivu hieman itseriittoinen. Minä minä minä minä eikä kukaan muu laulaa Klamydia.