2005-04-04

Luonto tulee kylään

Paljon on puhuttu siitä miten ihminen muokkaa luontoa ja erilaisten elikoiden elinympäristöjä uuteen uskoon ja miten luonnon moninaisuus kärsii pientaloalueiden levitessä kaupunkien ympärillä ja oikeassa tuossa usein ollaankin. Mutta osaa se luonto hivuttautua hitaasti takaisinkinpäin.

Pitkään ovat jo muunmuassa rusakon kaltaiset maanvaivat elelleen lekoisasti omakotitaloalueiden pihoilla järsien kaikkea vastaantulevaa ja välittämättä ihmisistä likimain tuontaivaallista sillä seurauksin että pihalla on ollut pahimmillaan 6-8 pitkäkorvan laumoja laiskottelemassa. Jossainpäin siirtolapuutarhoja on turvauduttu jopa jousimetsästykseen tai muihin keinoihin mutta on luonnollakin kortteja hihassaan ongelman ratkaisemiseksi näemmä.

Aikaista aamurytmiä elävä äidin naapuri oli aamukahviaan keitellessä tässä päivänä muutamana hieraissut silmiään kerran jos toisenkin kun oli todennut ketun istuskelemassa keskellä Vantaalaisen omakotitaloalueen keskuskatua tiiraillen pitkäkorvien perään.. Sittemmin tuosta samasta repolaisesta on saatu useampiakin havaintoja samoilta nurkin.

Luonto tulee kylään :-)

No comments: