2005-04-16

Insinööriopiskelijoiden ulosmarssi

Menneellä viikolla insinööriopiskelijat suorittivat näyttävän ulosmarssin teemalla meitä on liikaa huolestuneena töiden ja harjoittelupaikkojen riittävyydestä ja alan yleisestä arvostuksesta sekä siitä että aloituspaikkojen määrän kasvu suhteessa rahoitukseen on ollut holtitonta ja sitämyöten opetuksen taso ottanut ja kärsinyt.

OK, sinänsä ymmärrettäviä ja hyviä huomioita, etenkin määrärahatilanteen vuoksi, mutta unohtuikohan ulosmarssineilta joukoilta yksi pieni seikka protestin melskeissä.

Jos väkeä on liikaa on niitä liikoja myös ulosmarssineitten joukossa itsessään...

Vai oliko protestissa aitoa NIMBY-henkeä parhaimmillaan ja ajatukset siinä että niitä anonyymejä muita on liikaa ja ne muut ovat aina poissa minun opetuksestani ja työmahdollisuuksistani ilman että mieleen on tullut se että se oma napa saattaisi olla se ylimääräinen ja poissa muiden syömästä kakusta.

Vai onko kenties ajatuksena se että kun oma opiskelupaikka on saavutettu etu niin karsitaan ne jälkeenpäin tulevat hieman vähemmäksi pois kilpailemasta samoilta markkinoilta. Todellista aatteellista huolta alan tilanteesta olisi ollut se että joku olisi ilmottautunut ylimääräiseksi liikaopiskelijaksi ja kuitannut itsensä pois koulusta muiden kollektiiviseksi eduksi...

No comments: