2006-02-26

Ole tarkka.. lue pirkka

"Hyvät eväät konekauppaan"

Pirkka-lehdessä( 3/2006) ollaan ostamassa tietokonetta ja kysellään "asiantuntijalta" neuvoja ostoksista. Ei liene ihme että kuluttajat ovat koneostoksilla kovin kuutamolla jos lehtien neuvot ovat tätä tasoa:
"Jos kone hidastelee, kiintolevy jumittaa tai netti tökkii, päivittämisellä ja esimerkiksi lisämuistin asentamisella saadaan vain hetkellistä apua. Tietokoneala kehittyy edelleen harppauksin"
Voi elämän kevät.. Kuinkahan monta virhettä näinkin lyhyeeseen tekstinpätkään oikein mahtuu.. Tosin voidaanko muunlaisia neuvoja odottaakaan jos kuluttajaa neuvotaan Kodinkoneketjun kommunikaatiotuotelinjavastaavan suulla..

Siis henkilön jonka intresseissä on myydä kuluttajille mahdollisimman paljon konepaketteja ennemmin kuin neuvoa yksinkertaisia kikkoja joiden avulla kuluttajat pienillä päivityksillä pitäisivät koneenssa iskussa ja kenties pelkällä käyttiksen uudelleenasennuksella paikkaisivat koneensa hidastelut jotka todennäköisemmin johtuvat vain ja ainoastaan siitä että winhotus on vetäissyt lopullisesti rekisterinsä solmuun...

Tai kertoa että on olemassa muitakin graafisia käyttöjärjestelmiä joiden avulla vanhakin kone taipuu meilailuun, pikaviestintään tai nettisurffailuun oikein mallikkaasti kun viruskanneria ei tarvitse pyörittää siinä sivussa eikä haittaohjelmat ole näivertämässä IE:n reikiä.

No comments: