2006-02-01

Tarja on valittu, takit voidaan kääntää

HS: Jaakonsaari / Viialainen

T. Halosen tukikaaderien kyky livetä vaaliretoriikan linjasta heti vaalien jälkeen on suorastaan ilmiömäinen. Ei ole kulunut edes viikkoakaan vaaleista niin jo alkaa sekä demarien leiristä että SAK:n piiristä kuulua mielipiteitä jotka olisivat viikko sitten olleet ehdottoman no no..

Silloin piti mustamaalata Salea ja dissata porvariehdokasta kaikilla keinoilla mitä irti vain saatiin ja peloitella vaalikarjaa ruotuun että Sale tulee, vie työt ja ajaa Natoon.

Nyt sensijaan yhtäällä SAK:n Viialainen yhtäkkisesti myönteleekin yhtäällä sitä että oikeastaan Niinistö olikin periaatteessa ihan oikeassa:
Viialaisen mukaan Niinistön perusviesti oli täyttä asiaa. Yhteiskunnan taloudellisen perustan pitää olla kunnossa ja että kaiken hyvinvoinnin lähtökohta on työ, vaikka sen tulosten jakamisesta toki kamppaillaan.
Toisaalla taas Jaakonsaari (SD) alkaa tinkimään puheissaan demarileirin nimellisen Natokielteistä linjasta todeten että oikeastaan Niinistö spekulaatioissa olikin ihan hyvin pointtia:
"Turvallisuuspolitiikasta on uskallettava puhua avoimesti ilman että heti lyödään näpeille."
Niinpä niin.. "Kumma kyllä" tälläisiä mielipiteitä ei tuossa ennen viime viikonloppua paljoa esitetty Tavjan leirissä ainakaan julkisesti ja ääneen..

Kukahan se olikaan joka jo ehti ääneen veikkaamaan että Suomi on vielä seuraavan 6 vuoden kuluessa Naton jäsenmaa ja vieläpä sitä nyt valtaan äänestetyn tasavallan presidentin luotsaamana. Oli kuka tahansa niin saattaapi hyvinkin olla oikeassa, senverran vauhdilla nuo takit näyttävät kääntyvän..

No comments: