2006-02-13

Vilen-päivitys

Maikkari: Vilén: Muhammed-kuvat pois suomalaisjärjestön nettisivuilta

Maikkarin uutisista osui aiheen tiimoilta silmiin vielä lainaus Vilenin ajatuksenjuoksusta joka totisesti saa kylmät väreet juoksemaan pitkin selkäpiitä:
Myös hallituksen pitäisi Vilénin mielestä pohtia lainsäädännön hiomista niin, että voitaisiin estää taloudellisesti ja ihmishenkien kannalta arvaamaton toiminta.
Suomettuneella 70-luvulla sentään tyydyttiin vain julkisesti tuomitsemaan suurta ja mahtavaa arvostelleet mielipiteet neuvostovastaisina ja sulkemaan ääneenajattelijat sisäpiirien ulkopuolelle mutta puheet tämänkaltaisista lainsäädännön laajennuksista kuulostavat todella synkiltä.

Taloudellisella arvaamattomuudella voidaan jo perustella yhtä ja toista.. Missä vaiheessa kenties kielletään Kiinan ihmisoikeusrikkomuksiin ja valtiolliseen ennakkosensuuriin kohdistuva kritiikki jotta suomalaisten yritysten asema Kiinassa ei vain vaarantuisi ja missä vaiheessa yhä vain totalisoituvan Venäjän arvostelemisesta hiotaan lainsäädäntöteitse rikollista toimintaa kansallisten etujemme ja kaasuntuonnin turvaamiseksi..

Loppujen lopuksi tälle tielle ei ole näkyvissä loppua jos sille kerran astutaan ja ennakkopäätöksillä rapautetaan perustusten pohjaa. Jos nyt annetaan periksi sentti niin millä enää perustellaan tulevaisuudessa se seuraava sentti. Ja sen jälkeinen seuraava ja sitten sitä seuraava. Mikä olisikaan loppujen lopuksi se hinta jolla myisimme sielumme ?

Ei voi kuin ihmetellä mistä järkyttävän lyhytnäköisestä tajunnanvirrasta Vilen näitä ankkojaan oikein ammentaa.

*kirjoittaja työskentelee globaalia liiketoimintaa harjoittavassa yrityksessä*

No comments: