2006-09-06

Parhaat ideat syntyvät suihkussa

Eräänkin poliitikon yönylitsenukkumisille vitsailtiin menneillä vuosikymmenillä mutta on tuossa hitaan harkinnan perusviisaudessa pointtinsa.

Ainakin itse olen huomannut edellisen päivien ongelmien suhteen aamusuihkun olevan välistä hyvinkin luovaa aikaa jos aikataulussa ei ole liikaa kiirettä ( yleensä varaan aamuksi aikaa 1,5h torkkukellon ensisoinnista ovesta ulos astumiseen jotta ei tarvitsisi kieli vyönalla keittää teetänsä.. ) ja kun ajatukset ovat ehtineet hautua nupissa yönylitse ja Poirotin kovasti ylistämät pienet harmaat solut ovat ehtineet järjästellä asioita kohdilleen.

Välistä sitä huomaa kuinka triviaalilla testisetupilla voisi saada kiinni kasan valmistuspoikkeamia jotka muutoin pääsisivät putkessa liian pitkälle aiheuttaen turhia korjauskustannuksia ja menetettyä työtä ja kuinka monimutkaisesti on asiaa ensin yrittänyt lähestyä tehden hommasta turhan hankalaa. Sitten yks-kaks aivoissa raksahtaa synapsit kohdilleen ja kas. Ratkaisu on siinä ja enää tarvitsee töissä kirjoittaa asia muistiin ja saattaa toteutukseen.

Tietenkin on filosofinen kysymys sekin että kuinka tervettä on pohtia työasioita aamulla suihkussa...

No comments: