2006-09-25

Pasilan dinosaurus ja uudemmat innovaatiot.

Tietokone: Yle ampuu alas tvkaista.fi-palvelua

Elämme melko surullisessa maailmassa. Tuskin koskaan on tullut tavallisen kuluttajan saataville niin nopeasti niin monia elämää ja ajankäyttöä helpottavia palveluita ja sovelluksia kuin tämän vuosituhannen alkumetreillä ja tuskin koskaan on näitä ihmistä palvelemaan kehitettyjä ideoita ammuttu alas niin nopeaan kuin nykypäivinä. Muutoksen pelossa tekniikka halutaan edelleen nähdä ainoastaan kankeana ylhäältäpäin annettavana herranlahjana ja ajatukset ihmiskasvoisista informaatioteknlogioista ovat ah niin kovin vaikeita ymmärtää.

Esimerkiksi tämä viimeisin.

Voisiko ajatella kansalaisen kannalta parempaa palvelua kuin tv-kaista joka asettuu virtuaaliseksi digiboksiksi tv-lähetysten ja tietokoneen välille ja vapauttaa katsojan fyysisten laitteiden ikeestä.

Ohjelmat saisi nauhoitukseen sieltä missä nauhoitustarve ilmenee, kuten itsellä olisi ollut viikonloppuna tarve tilanteessa jossa jo poissa kotoa ollessani tuli kaverilta tieto Teemalla pyörineistä Robert Capa-dokkareista, ja nauhoitukset ehtisi sitten katsomaan silloin kun on aikaa riippumatta siitä onko tämä ajanhetki kotona, kaverilla, töissä kahvitauolla tai missä tahansa muualla. Tarjonta täyttäisi jo olemassaolevan kysynnän ja digitalisoituvasta tv-maailmasta olisi jopa jotain lisäarvoa tv-tarjonnan asiakaskunnalle pelkän pakkolaskutuksen ja kauniiden puheiden sijaan.

Valitettavasti vain etablishmentin reaktiot ovat arvattavia: Ei, ei ja vieläkerran nitkun natkun nitinati eiieieieie.. eivoitehdä, kiellettyä, puutumme asiaan..

Ei liene mikään ihme miksi kansan syvissä riveissä elää vahvana lupamaksuboikotti Yleä kohtaan. Miksi maksaa ase-ohimolla pakkomyytävää kollektiivista maksua julkisen palvelun kanavista joiden hallinnointi on kivikautisen jälkijätteistä ja jossa muutosvastarinta elää kaikkea uutta tai ainakin vuoden 1980 jälkeistä kohtaan vahvana ja jotka eivät ole tosiallisesti julkisia tai kansalaisten käytössä niinkuin kollektiivisesti maksettuna niiden olisi vähintäänkin syytä olla jotta nykyisellä maksulla olisi edes jonkinmoinen moraalinen oikeutus.

Nyt tällä jääräpäisellä "te maksatte, me määräämme" käytöksellä Yle viimeistään todistaa olevansa vain yksi de facto kansalliseen monopoliasemaan päästetty liikeyritys jonka tuotetta vain pakkomyydään ilman tervettä kilpailua kaikille TV:n omistajille käytöstä tai tarpeesta riippumatta ja jolla ei siten tarvitse olla mitään tulosvastuuta toiminnastaan tai rahankäytöstään..

Mitään julkista tai palvelevaa tässä toiminnassa ei ole jos asennoituminen innovaatioita kohtaan on näin kahlitsevaa ja mekaanista.

No comments: