2006-02-27

DVD:t iPod:n suojiin tee-se-itse menetelmin

Wired: Putting Your DVDs on a Video iPod

Silläkin uhalla että tälläinen mediakauppiaden ansaintamenetelmiä räikeästi kaventava ohjeistusluultavasti rikkoo Karpelastanin tuoreita tekijänoikeusdirektiivejä ja että huomenna stasi ehken koputtaa ovelle asia tiimoilta on tämä Wired:n DIY-henkinen iPod-ohjeistus syytä linkittää muistiin niiden iloksi joilla on turhan pitkälti työmatkaa julkisilla, uuden sukupolven video-iPod ja joko riittävän laaja DVD-hyllystö tai sopiva vuokraamo naapurustossa:

1. Decrypt the DISC
Software like DVDFab Decrypter (www.dvdidle.com/free.htm) removes a DVD's copy protection. Remember, this is the illegal part, which is why DVD decrypting software is always a moving target. Should DVDFab disappear, a replacement is just a Google search away.

2. Combine the Video files
Ripping a DVD produces a bunch of cryptically named .VOB files. VOBMerge 2.5 (medlem.spray.se/evilmastr/mainmenu.php) will string them together. To find the movie, look for a series of very large files named something like VTS_07_1.VOB, VTS_07_2.VOB, and so on.

3. Convert the Movie
Use an app like 3GP_Converter (www.videohelp.com/tools?tool=3GP_Converter) to turn your movie into an iPod-compatible MPEG-4 file. Select "Model: MP4, for iPod" as the conversion mode (there is also an option for the PSP). The resulting file is ready for iTunes.

Vaarallisia aseita

HS: Lumisota vei pakkolomalle

Näin muualla.. koskakohan meillä. Toivottavasti Karpela ei keksi että lumella voi olla pahoja vaikutteita ja että talvisää pitäisi filtteröidä..
Riverside. Kaksi kalifornialaista lukiolaista on pantu pakkolomalle vaarallisten esineiden tuomisesta kouluun. Ramonan lukion kaksikko toi kouluunsa lumipalloja.
Seuraavaksi pitäisi selvittää se syyllistytäänkö Ramonassa vaarallisten aseiden valmistuksen valmisteluun jos kouluun sattuu tuomaan mukanaan vettä pullossa..

2006-02-26

Ole tarkka.. lue pirkka

"Hyvät eväät konekauppaan"

Pirkka-lehdessä( 3/2006) ollaan ostamassa tietokonetta ja kysellään "asiantuntijalta" neuvoja ostoksista. Ei liene ihme että kuluttajat ovat koneostoksilla kovin kuutamolla jos lehtien neuvot ovat tätä tasoa:
"Jos kone hidastelee, kiintolevy jumittaa tai netti tökkii, päivittämisellä ja esimerkiksi lisämuistin asentamisella saadaan vain hetkellistä apua. Tietokoneala kehittyy edelleen harppauksin"
Voi elämän kevät.. Kuinkahan monta virhettä näinkin lyhyeeseen tekstinpätkään oikein mahtuu.. Tosin voidaanko muunlaisia neuvoja odottaakaan jos kuluttajaa neuvotaan Kodinkoneketjun kommunikaatiotuotelinjavastaavan suulla..

Siis henkilön jonka intresseissä on myydä kuluttajille mahdollisimman paljon konepaketteja ennemmin kuin neuvoa yksinkertaisia kikkoja joiden avulla kuluttajat pienillä päivityksillä pitäisivät koneenssa iskussa ja kenties pelkällä käyttiksen uudelleenasennuksella paikkaisivat koneensa hidastelut jotka todennäköisemmin johtuvat vain ja ainoastaan siitä että winhotus on vetäissyt lopullisesti rekisterinsä solmuun...

Tai kertoa että on olemassa muitakin graafisia käyttöjärjestelmiä joiden avulla vanhakin kone taipuu meilailuun, pikaviestintään tai nettisurffailuun oikein mallikkaasti kun viruskanneria ei tarvitse pyörittää siinä sivussa eikä haittaohjelmat ole näivertämässä IE:n reikiä.

Oulu, Saima, Kaltio ja Snellman

Eli havaintoja tämän päivän *skasta kaupungista niinkuin Kauko Röyhkä asian ilmaisee

Mikä oikeastaan voisi oikeastaan yhdistää Oululaista kulttuurilehteä ja itsensä J.V.Snellmanin aikoinaan toimittamaa Saima-lehteä. Ennen tätä viikkoa yhteys olisi ollut perin hatara kulkien sarjakuvataiteilija Ville Rannalta tilatun Snellman-kuvituksen ja J.V. Snellmanin kautta kauttarantain kulkien mutta nyt yhteys on paljon selkeämpi: Molemmat lehdet ovat joutuneet sensuurin kynsiin liiallisen yhteiskunnallisen radikaaliuden vuoksi:
Lehden selkeä poliittinen linja ärsytti monia johtavia virkamiehiä ja lopulta sensuuri lakkauttikin lehden liian radikaalina.
Tiettyä ironiaa asiassa edustaa se että ylpeillessään yhteiskunnallisesti radikaalilla Snellmanilla ovat Oulun päättäjät säikähtäneet ja päättäneet poliittisen korrektiuden nimissä peruuttaa yhteiskunnallisesti radikaalilta Ville Rannalta tilatut Snellman-kuvitukset:
”Katsoimme, ettemme halua kirjasen kuvittajaksi henkilöä, joka on julkaissut sarjakuvan, joka koetaan monella taholla loukkaavaksi”, kertoo J..V. Snellmanin juhlavuoden opetustoimen toimikunnan puheenjohtaja Päivi Mäki.
Tajuaakohan arvon Päivi Mäki sitä kuinka naurettavaksi hän itseasiassa itsensä tässä tilanteessa tekee.. Ainakin Hesarin Kommentissaan Saska Snellman pääsee sivaltamaan oululaisia oikein makoisasti:
Onneksi J. V. lähti oppiin muualle. Ei hänestä muuten olisi tullut filosofia ja lehtimiestä, jonka ajatukset sananvapaudesta ovat yhä ajankohtaisia – ainakin Oulussa.

Nuolaisu ennen tipahdusta


Kiitos iltiksen webbisivujen päivityspolitiikan ja lauantaisen hehkutuslööpin on sivujen ilme näin sunnuntai-illasta hivenen koominen.. Lieneeköhän tässä myös perimmäinen syy suomalaisen kiekkomenestyksen liki säännönmukaiseen lopahdukseen turnauksen viimemetreillä: Kiekkoa kyllä osataan pelata ja voitosta uhmakkaasti uhota mutta sitten kaukalossa ei enää muisteta pelaamisesta kuin uhoamiset ja keskitytään napsimaan jäähyminuutteja maalien sijaan ja annetaan naapurin poikien hoitaa se pelipuoli.. Posted by Picasa

Se kevään ensimmäinen päivä

Ainakin itse olen huomannut sen että jokaiseen kevääseen kuuluu olennaisesti se ensimmäisen ahaa-elämyksen tuottava päivä jolloin havahtuu siihen että vähintään lasin läpi paistava aurinko ihan oikeasti lämmittää niskaa / jalkaa / muuta ruumiin osaa oikein mukavasti ja että kylmät talviauringon säteet alkavat tältä talvelta siirtyä menneeseen aikamuotoon.

Tänään oli tämän vuoden se kevään ensimmäinen päivä.

2006-02-25

Että joku ei siis vielä tiennyt..

IS: "Perkele ettei mulle kerrottu"

Johan nyt olisi luullut että tällä lööppiuutisella ei enää olisi ollut kenellekään mitään uutisarvoa mutta ilmeisimmin ihan kaikille ei kaikki ollut vielä selvää:
Oliko Jarin jättänyt henkilö mies? Tähän ei enää pohjalainen jöröjullikka osaa sanoa mitään. Perkele, ettei minulle kerrottu, Juha Mieto huudahtaa.
Tosin voidaan kyllä kysyä että missä on tässä ollut Iltalehden toimituksen moraali jos Mietaata on ilmeisen tarkoituksella vedätetty asiassa. En tuota lohdutuskirjettä ole nähnyt mutta luulisin että toimittajalle on ollut päivänselvää onko tuo kirje kirjoitettu mies-nainen sävyssä vai vallan muussa:
Hänhän kirjoitti Jari Sillanpäälle lohdutuskirjeen Iltalehden pyynnöstä. Miedolle ei tuolloin kerrottu, että Jarin jättänyt henkilö oli Ruotsissa asuva mies.
Mutta ilmeisemmin raha ratkaisee ja näin saadaan vain myytyä lisää lehtiä messevillä lööpeillä. Kenelläkään lukutaitoisella tuskin oli tosin vaikeuksia lukea rivien välistä totuutta uutisista joissa kirjoitettiin siitä että Jari jätettiin mutta ei sanallakaan viitattu naissukupuoleen..

2006-02-24

Lisää kuvitusta

U.S. Cartoonists fight back

Tietenkin nämä pilakuvat katsovat maailmaa atlantintakaisesta näkökulmasta mutta siltikin näissä onnistuneimmissa otoksissa on tiettyä vinhaa perää tilanteen järjettömyyden suhteen...

Kyldyyriä

HS: kaltion päätoimittajalle potkut Muhammed-sarjakuvan johdosta

Taiteen pitäisi kaiketi herättää keskustelua mutta ilmeisemmin taiteen pitäisi kuitenkin herättää ainoastaan sellaista keskustelua joka on ylhäältä päin saneltua, kesyksi kuohittua ja sopivaksi sertifioitua sen sijaan että taide pyrkisi herättämään yhteiskunnassa aivan oikeaa keskustelua. Ainakin muhammedpilakuvajupakkaa käsitellyt sarjakuva on osoittaunut suomettuneessa pohjoissuomessa liian vaaralliseksi aiheeksi ja sitämyöten on oikein lehden webbisivut sensuroitu ja päätoimittajalle annettu kenkää.

Oman varjonsa tähän tapaukseen heittää se pieni seikka että lehden hallituksen puheenjohtajan Harri Kynnöksen nimi ei ole niitä yleisimpiä yhdistelmiä ja Oulunseudulta löytyy Tapiolakonsernin yrityspalveluiden aluejohdosta myyntijohtaja nimeltään Harri Kynnös ja toisaalta Tapiola mainitaan myös yrityksenä joka on painostanut Kaltiota aiheesta mainoseurojen kautta.

Näillä aihetodisteilla on asiasta mahdotonta sanoa vielä sen enempiä mutta Occamin partaveitsellä sivallellen voisi hyvinkin tulla siihen johtopäätökseen että tämän monen rintaman hyökkäyksen taustalta löytynee kulissientakaisia kytköksiä mutta se on sitten jo vaikeampaa arvailla kuka on toiminut harmaana eminenssinä ja kuka on vain tanssinut nukkena narujenpäässä..

Jokatapauksessa selkärangatonta toimintaa yhtäkaikki

Lisää aiheesta mm Parnasson blogissa

2006-02-23

Suomi suomalaista

Eli avainlippu puolitankoonko ?

Elä tässä sitten suomalaisen laadun kanssa. Olen yrittänyt viimevuodet leikkiä ainakin silloin tällöin eettistä suomalaista kuluttajaa ostelemalla kotimaisia tuotteita silloin kun on sopivia kohdalle osunut ja valinnut sitämyöden vaatekaappiini mm. parit Marimekon Jokapoikapaidat ja ajatellut tehneeni hyvät ostoksen niiden myötä.

Viimeaikoina tämä illuusio on kummasti rapissut päälle rapistuvien paitojen myötä. Ensin yhdestä paidasta ratkesi taskunreuna ja nyt toisesta päätti lähteä mansetinnappi katselemaan maailmaa hieman hihansuuta kauempaa. Ei ole perinteisen paitakuosin laatu enää sitä mitä se joskus muinoin on ollut.

Jotenkin ironista tässä on oikeastaan se että samalla eräskin persoonattomilla tuotteillaan maailmalle levinnyt svenssonshoppi tarjoaa miesten kauluspaitoja nappitakuulla jonka myötä kauppa korvaa irronneen napin kokonaisella paidalla.. Jos halvassa tusinatuotannossa päästään jo sen verran tasaiseen paidanlaatuun että valmistaja uskaltaa antaa tuotteilleen tälläisen, tuottetta huomioiden melko uskaliaan, takuun niin miksi ei sitten ns. paremmissa tuotteissa päästä samaan..

Jotenkin taas vähän enemmän tuntuu siltä että ns. kotimainen laatu on pelkkää kaunista sananhelinää jolla huijataan kuluttajaa ja peitellään sitä että naapurin massavalmistajat menevät kotimaisista premium-tuotteista oikealta ohitse.. Olisikohan kenties Marimekolla syytä mielummin revisioida paitojensa tuotantoa ja laatua sensijaan että paitamalliston 50-v juhlaa juhlistetaan vain kivoilla värityksillä.

Eivät kuluttajat ole iäti huijattavissa.

2006-02-20

P.. keleen p..kele.. ja julkisesti vielä kerta kiellon päälle

Iltalässytys: Kaksi miljoonaa katsojaa hätkähti Ahosen kiroilua

Voi perkeleen perkele.. että oikein 2 miljoonaa suomalaista hätkähtää sitä että aikuinen mies käyttää ulosannissaan koko suomenkielen kuvaavaa sanavarantoa tilanteessa jossa se henkilökohtainen olympiamitali on mennyt lopullisesti sivu suun ja miestä vituttaa kuin pientä oravaa. Missä ihmeen pullossa nämä hätkähtäneet katsojat oikein elävät..

Minua tuossa haastattelussa hätkäytti enemmänkin se ettei Ahonen työntänyt itsestäänselviä tyhmyyksiä jankanneen ja jaananneen toimittajanplantun mikrofonia poikittain sinne minne aurinko ei paista.. Senverran typerältä nuo haastattelijan kysymykset taas jälleen tuntuivat..

Oikeastaan tuollaiset toimittajat pitäisi marssittaa pahimpaan pikkujouluaikaan marraskuiseen räntäsateeseen haastattelemaan kansalaisten tuntoja pilkunjälkeisiin snagari- ja taksijonoihin ja kyselemään että "miltä nyt tuntuu" ja että harmittaako kun tuli iloiteltua työkaverin kanssa kopiokoneen päällä puljun takahuoneessa ja onko morkkista..

Saattaisi suhteellisuudentaju olla palautuneena jo viimeistään siinä kello viiden kieppeillä jos ei tajunnantila ole sitä ennen vienyt miestä Meikkuun päivystykseen punavalkoisen taksin kyydissä...

I Hate mondays ?

I hate mondays

Maanantait eivät ole koskaan olleet työaamuina niitä mieluisimpia. Ei edes siksi että viikonlopun laiskottelu on ikävästi katkennut ja on ollut pakko palailla töihin puurtamaan vaan ennemmin siksi että maanantai-aamuisin on usein tavaton kiire. Sähköposti pullistelee niistä kiiremeileistä joita on lykätty viikonlopun ylitse ja itsellä ToDo-listalla lukuisia taskeja joita itse on lykännyt viikon lopun ylitse paremmalle ajalle kun perjantaina on tullut mitta täyteen ja on haluttanut lähteä kotiin jo neljän jälkeen...

Tänään kuitenkin on toisin. Ensin työmatka sujui normaaliakin jouhevammin kiitos poissa liikenteestä olevien lomalaisten ja töissä odotti vihdoin positiivisia tuloksia. Uusittu testeri on toiminut viikonlopun ajan varmuudella ja syntynyttä toimitussumaa on saatu purettua edes jonkinverran. Mitään uusia bugeja *knock knock* ei ole ilmennyt ja kaikki rullaa edes oletetulla tavalla. Häirikkö tosin edelleen kummittelee taustalla mutta sekin on jo tavallaan tunnettu suure ja sillekin on jo kehitetty lääkkeet jotka tosin ovat vasta tilauksessa...

Tästä on parempi jatkaa uuteen viikkoon kuin viimemaanantaista jolloin kaikki tuntui juoksevan päin tiiliseinää.

2006-02-19

Siivekäs suhteellisuus

HS:Lintuinfluenssa levisi Manner-Saksaan

Ihmisten luottamus Viranomaisiin ja siihen että kaikki pelastuu kunhan vain Viranomaiset toimivat ajoissa tuntuu olevan jopa koomisen vakaata ja suhteellisuudentajutonta. Päätellen ainakin siitä mistä ja miten viranomaisia arvostellaan:
Saksassa on arvosteltu paikallisviranomaisia siitä, että he perustivat eristysvyöhykkeet liian hitaasti ja viivyttelivät kuolleiden lintujen tuhoamisessa. Rügen on nyt suljettu ulkopuolisilta.
Virus on siis muutamassa kuukaudessa levinnyt Aasiasta Eurooppaan ja Välimeren rannoilta Itämerelle ja nytkö kuvitellaan että viranomaisten eristysvyöhykkeillä olisi asiaan jotain vaikutusta ja että viranomaiset ovat toimineet huonosti kun tälläisiä silmänlumeita ei ole ajoissa pistetty pystyyn tarjoamaan itsepetosta ja näennäistä tyyneyttä..

Ikävä rikkoa illuusioita ja tuottaa pettymys: Mikään eristysvyöhyke ei asiaan auta ja on enää ajan kysymys milloin H5N1-kanta on levinnyt koko Eurooppaan.

2006-02-16

Häirikkö

Wanted: häirikkö

Tuore valvontaskoopin kuva häiriköstä


Tunnusmerkit:
 • Esiintyy epäsäännöllisesti ja harvakseltaan, hyvin hankalasti tavoitettavasti
 • Häiriköi analogisignaalien maatasoa
 • Omaa kauniin kolmioaaltomuodon
 • 3 aallon kuviona toistuu 100 Hz:n taajuudella
 • Peak to peak ~1,5 V
 • Avg ~20,33 V

  Kaikki havainnot häiriköstä pyydetään ilmoittamaan asianomaiselle, ei viranomaiselle..
 • Kaikenkaikkiaan tämän häirikön kanssa alkaa vakavastiotettavasti menemään hermo. Testausympäristö jossa samassa galvaanisessa piirissä pienessä pyörii yksi teollisuusrobotti ohjauskaappeineen, 2 PC:tä useine mitta- ja väyläkortteineen, useita hakkuripowereita, pari kaapillista pneumatiikkaa, yksi korkeajännitetesteri, yksi tärypöytä ja kaikkea muuta pienempää ei ole niitä helpoimpia debugattavia monimuuttujatapauksia mutta tämän pirulaisen jäljittäminen alkaa käymään jo työstä... Posted by Picasa

  2006-02-13

  Terveisiä 5-ulotteisen mustan aukon tältä syrjältä

  New Scientist: Life inside a Black Hole

  Siinä vaiheessa kun tämän pienen sinisen taivaankappaleen kaikenkarvaiset idiootit alkavat käymään todenteolla hermoille on syytä etsiä aivoilleen jotain muuta purtavaa ja yksi keino nollata ajatuksensa mahdollisimman tehokkaasti on piipahtaa korkeamman tieteen puolella todeten että loppujenlopuksi nämä arkimaailman latvalahot ovat kaikessa käsittämättömyydessään varsin selkeää kauraa ja että tuolla ulkona on maailmankaikkeus joka oikeasti loksauttaa leuan alavasempaan:
  But in the 5D case, there is no physical plughole, and the tidal forces are negligible, so you could happily explore without fear of dismemberment. And, according to the results of my research, you may be doing that right now. A mathematical analysis says that our universe may well be a 5D black hole
  Jos tämä universumi on kaikenkaikkiaan vain yksi pahainen musta aukko niin mitähän tuolla ulkona oikein mahtaa olla.. jos ulkopuolen käsitettä voidaan tässä yhteydessä edes ajatella..

  Vilen-päivitys

  Maikkari: Vilén: Muhammed-kuvat pois suomalaisjärjestön nettisivuilta

  Maikkarin uutisista osui aiheen tiimoilta silmiin vielä lainaus Vilenin ajatuksenjuoksusta joka totisesti saa kylmät väreet juoksemaan pitkin selkäpiitä:
  Myös hallituksen pitäisi Vilénin mielestä pohtia lainsäädännön hiomista niin, että voitaisiin estää taloudellisesti ja ihmishenkien kannalta arvaamaton toiminta.
  Suomettuneella 70-luvulla sentään tyydyttiin vain julkisesti tuomitsemaan suurta ja mahtavaa arvostelleet mielipiteet neuvostovastaisina ja sulkemaan ääneenajattelijat sisäpiirien ulkopuolelle mutta puheet tämänkaltaisista lainsäädännön laajennuksista kuulostavat todella synkiltä.

  Taloudellisella arvaamattomuudella voidaan jo perustella yhtä ja toista.. Missä vaiheessa kenties kielletään Kiinan ihmisoikeusrikkomuksiin ja valtiolliseen ennakkosensuuriin kohdistuva kritiikki jotta suomalaisten yritysten asema Kiinassa ei vain vaarantuisi ja missä vaiheessa yhä vain totalisoituvan Venäjän arvostelemisesta hiotaan lainsäädäntöteitse rikollista toimintaa kansallisten etujemme ja kaasuntuonnin turvaamiseksi..

  Loppujen lopuksi tälle tielle ei ole näkyvissä loppua jos sille kerran astutaan ja ennakkopäätöksillä rapautetaan perustusten pohjaa. Jos nyt annetaan periksi sentti niin millä enää perustellaan tulevaisuudessa se seuraava sentti. Ja sen jälkeinen seuraava ja sitten sitä seuraava. Mikä olisikaan loppujen lopuksi se hinta jolla myisimme sielumme ?

  Ei voi kuin ihmetellä mistä järkyttävän lyhytnäköisestä tajunnanvirrasta Vilen näitä ankkojaan oikein ammentaa.

  *kirjoittaja työskentelee globaalia liiketoimintaa harjoittavassa yrityksessä*

  Suomettumisen uusi aalto

  Digitoday: Vilén vaatii viranomaisia puuttumaan Muhammad-pilakuvien julkaisuun netissä

  Pilaiirroskohun jälkimainingit alkavat kohta toden teolla muistuttaa suomettuneisuuden päiviä ja aikoja jolloin valtionjohtoa myöten paheksuttiin Karin terävän kynän pistoja aina silloin milloin ne sivalsivat itäistä naapurimaatamme. Nyt säikkymisen perinteen jatkajana kunnostautuu eduskunnassa ctrl-c ctrl-v sivistyneisyydellään loistava Jari "Gradu" Vilen:
  On erittäin valitettavaa, että maassamme on tahoja, jotka vastuuttomasti ovat valmiit vaarantamaan koko kansakunnan turvallisuuden. Kaikille Suomessa on varmasti tehty selväksi, että kuvien julkaiseminen loukkaa syvästi muslimien uskonnollisia tuntoja ja arvoja.
  Mitäpä nyt sanan- ja julkaisunvapaudesta ja muista länsimaisen yhteiskunnan peruspilareista. Kyllähän heti voidaan vaatia viranomaisia peliin mukaan kun mielipiteet eivät satu miellyttämään. Ettei vain seuraavaksi olisi vuorossa wikipedian Vilen artikkeli jota herran avustajat eivät muutoin ole pystyneet sensuroimaan toistuvista yrityksistä huolimatta... Onneksi sentään Supolla tuntuu olevan tilanteessa järki ja suhteellisuudentaju mukana kuvioissa:

  Lisäys klo 15.36: STT:n mukaan suojelupoliisi katsoo, etteivät Suomen Sisun julkaisemat Muhammad-pilakuvat uhkaa Suomen kansallista turvallisuutta.

  Erityisen vastenmieliseksi tämän tilanteen tekee se että tällaisessa asetelemassa nenäänsä pidemmälle ajattelevan on tavallaan käännettävä sympatiansa Suomen Sisun kaltaisen äärijärjestön puolelle vaikkei muutoin sympatiaa kyseisen kaltaisille äärilahkoille muutoin heruisi sitten juuri pätkän vertaa. Joka tapauksessa ääneen sanomisen vapaus on nähdäkseni senverran suuri ja tärkeä asian että vaikka miten harmittaisi niin se täytyy suoda nyt ja edelleenkin myös niille jotka ajattelevat ääneen aivan väärin. Onneksi tässä tilanteessa sympatiansa voi suoda myös MitVit:lle joka myös on julkaissut blogissaan noita kauhean kohuttuja kuvia.

  Mitä taas Vilenin retoriikkaan tulee niin asiaa laajemmin tarkastellessa ei nähdäkseni ole mitenkään selvää että noilla 12 kuvalla Jyllands-Posten olisi loukannut Muslimien tuntoja sanan laajassa merkityksessä.

  Kohuhan ei ensinnäkään syntynyt suoranaisesti noista kuvista spontaanina vastareaktiona vaan tanskalaisten Imaamien tarkoitushakuisen ja osin valheellisen lobbauksen seurauksena ja ennen kohun syntyä nuo kuvat julkaistiin mm. Egyptiläisessä Al-Fagr lehdessä marraskuussa Ramadanin aikaan ilman suurempaa meteliä. Jos tuntojen loukkaus olisi mittakaavaltaan esitetynkaltaista niin miksi tilanne ei räjähtänyt käsiin jo marraskuussa tuon sanomalehden sivuilta. Miksi vasta nyt. Vastaus lienee ikävän ilmeinen..

  En yhtään ihmettelisi että kiihoitettaessa väkijoukkoja Lähi-idän poliisivaltioiden äärimmäisen rajoitetussa ja ylhäältä hallitussa mediaympäristössä päälimmäisenä olisivat olleet nuo Imaamien itsensä lisäämät äärimmäisen alatyyliset ja aiheiltaan muslimeja tarkoituksellisesti loukkaavat lisäykset alkuperäisten ja melko maltillisten karikatyyrien sijaan jolloin ei olla enää tilanteessa jossa raivon alkulähteenä olisivat olleeet itseasiassa tanskalaislehden kuvat vaan laskelmoitu propaganda josta huokuu liiankin selvänä Siionin viisaiden pöytäkirjojen henki.

  Joten ollaanko tässä todellisuudessa varomassa normaalien muslimin tuntoja vaiko sortumassa pienen mutta fanaattisen fundamentalistiryhmittymän mielipideohjaukseen ? Varommeko nyt hysteerisesti näyttäytymästä islamin suuntaan sellaisena kuin olemme vaikka fanaatikot tuolla haluavat jokatapauksessa nähdä meidät sellaisina kuin heille on edullista ja sellaisina joiden avulla omien yhteiskuntarakenteiden heikkoudet voidaan kansallissosialistien tapaan selittää ulkoisten ja keksittyjen uhkakuvien summana.

  Ainakin itse olen taipuvainen uskomaan että valtaosa itsenäisesti ajattelevista muslimeista jakaa enemmän tai vähemmän Kirjailija Baha Al-Musawi ajatusmaailman:
  Pääsyylliset: Ne ovat siis Arabit ja Muslimit itse, jotka kantavat päävastuun siitä, että tätä uskontoa ja Mohammedin kuvaa häväistään, koska se ei ole tämän taivaallisen ja kuolemattoman sanoman ja sen kunnioitettavan Profeetan todellinen kuva.
  Meidän kaikkien täytyy pyytää anteeksi Muhammedilta, koska olemme vääristäneet hänen kuvansa
  ja että Tanskalaisten muslimien tanskaa kannattavat vastamielenosoitukset edustanevat sitä enemmistön hiljaista ja maltillista järjen ääntä.

  Toivottavaa on myös se että myös meillä Suomessa kaikenkarvaiset ja populismillaan jeesustelevat jarivilenit jätetään omaan arvoonsa ja järjen ääntä kuunnellessa tajutaan se mistä tässä tilanteessa on oikeastaan kyse ja että viestintää sensuroimalla pelataan ainoastaan puolin ja toisin äärijärjestöjen pussiin.

  Uusi viikko, uudet kujeet

  Kotona jo kuuden jälkeen, mikä mukava poikkeus viimeviikon kiiretahtiin ja pahimmillaan ilta yhdeksään venytettyihin työpäiviin. Ei tilanne vielä täysin normalisoitunut ole mutta pahin rutistus alkaa olla ohitse. Robotti siirtelee jo tavaraa paikasta toiseen ja yhden tuotantotesterin upgrade alkaa olla toimintakuntoinen. Jäljellä enää kasapäin pientä paikattavaa, viilattavaa ja debugattavaa mittavan dokumentoinnin ohella. Siis kaikkea tylsää

  Sitten voikin taas keskittyä normaaliin toimenkuvaan eli alihankkijoiden seurantaan, tulipalokiireiden sammuttelemiseen ja joskus jopa pitkäjänteisempäänkin toimintaan. Tietynlaisena ympyrän sulkeutumisena voisi pitää sitäkin että tulin tuossa yhdelle kaverile lupailleeksi harjoitustyöaiheen eräälle kurssille jonka kautta tavallaan päädyin itse toimenkuvaan josta sittemmin päädyin nykyiseen tehtävääni. Pitäisi varmaan vain saada itsensä jossain vaiheessa valmiiksi asti niin tuota ympyrää voisi pitää täydellisempänä..

  2006-02-08

  Ad Hoc

  Kotosalla ehtii taas käymään lähinnä kääntymässä työkiireiden ja muiden rientojen viedessä aikaa. Muut riennot kyllä tasapainottavat arkea mukavasti mutta töissä osaa olla harvinainen härdelli päällä.

  Yhtäällä pitäisi viimeistellä yhtä proggista, toisaalla tehdä hieman pitkäjänteisempää tilannekartoitusta ja kolmanneksi reagoida aina tarpeen mukaan esiin tunkeviin ongelmiin. Tänään taas livahti työpäivä aina liki puoleen seitsemään asti ennenkuin äärettömän tieteellisillä menetelmillä koostettu ad hoc testisetuppi oli pystyssä ja jauhamassa pienimuotoista kestotestiä jonka tuloksille olisi tarve jo huomenna ( kuinkas muutoinkaan) ja kriittisiin sähköposteihin oli saatu aikaan edes jonkinmoiset vastineet ( "vain" kiireelliset meilit voivat odottaa huomiseen ja normaalit aikaa parempaa )

  Sinänsä kyllä noiden testauskokoonpanojen kasaaminen on tervetullutta vaihtelua koneen ääressä istumiselle, rautaa siirrellessä ja pneumatiikkaletkuja viritellessä tuntee aina paremmin saavansa jotain aikaan kuin pelkästään kaavioita piirrellessä ja koodia kasaillessa ja saapi tuossa ainakin kätensä likaiseksi. ( eikös se ole se oikean työn merkki, sarkastinen huomautus )

  Nyt voisi vaihteeksi taas nukkua ja katsella mitä huominen päivä tuo tullessaan.

  2006-02-05

  IC-Junassa on tunnelmaa, IC-junassa matka katkeaa.

  Ajatuksia etanan lailla kiitävässä IC junassa Jkylästä Helsinkiin

  Talvi se rakenteli järven jäät ja vetäisi taas jälleen VR:n sekaisin. Tilastotiedot joissa VR:n suorituskykyä kehutaan verrattuna kenties brittien tai italiaanojen aikataulussapysymiseen eivät jaksa paljoa mieltä lämmittää matkustajaa joka pers-puoli junanpenkissä jököttäen pääsee kokemaan talvimatkailun riemut kaikessa hilepydessään ja näkee sen miten VR:n aikataulutus ottaa ja sortuu korttitalon lailla yhden lenkin pettäessä.

  Ensin myöhästyy juna Turusta manseen, sitten sitä odotellaan Toijalassa, sitten odottelun vuoksi jatkoyhteys Riksusta Imatralle odottelee tätä junaa Riihimäellä ja niin edelleen. Kuinkahan pitkälle tänäänkin tämä ketju vielä leviää* siksi että yksi juna yhtäällä sattui olemaan myöhässä. Todennäköisesti ainakin Pieksämäellä seistään suuntaan sun toiseen ja odotellaan näppäillen asemalla bluesin säveliä.

  VR:n ongelmahan ei näissä tapauksissa ole se että juna joskus myöhästyy, tekniikka voi pettää eikä kiskoilla voida tehdä ohituksia jolloin myöhästymisiä sattuu. Ei siinä mitään. VR:n ongelma on todellisuudessa se ettei sillä ole lentoyhtiöiden tapaan mitään kunnollista mallia ongelmatilanteiden hanskaamiseen vaan ratkaisumalleja on a) junasta jääminen tai b) odotteleminen.

  Turun junasta nousi Toijalassa Helsingin suuntaan tuskin bussilastillistakaan väkeä ja heistä todennäköisimmin Imatran suuntaan jatkoi pari hassua. Mistä päästää siihen että yhdellä Turun junaa stadin suuntaan palveleella bussilla ja yhdellä Imatralle suunnatulla tilataksilla olisi VR todennäköisimmin pystynyt palvelemaan Turun junan asiakkaitaan ja estämään jatkomyöhästymiset muilla reiteillään

  Nyt sensijaan arviolta 500-600 matkustajaa odottelee näissä kahdessa junassa 20 min / nenä (hattuvakiolta 200 henkilötyötuntia) tuota Turun junan myöhästymää ja herra ties kuinka monet jatkoyhteydet menevät sekaisin tästä syystä sekaisin. Itsellä nyt ei ole asiasta sen suurempaa harmia kun M-junat kulkevat lähiöön vartin välein tähän aikaan illasta mutta tuolla maakunnassa asia voi todella alkaa tuottamaan ongelmia jos seuraava auto ajetaan vasta maanantaina aamusta.

  Kaiken lisäksi nämä ammattitaidottomat kämmäilyt kuitataan junan henkilökunnan puolelta lähinnä pelkällä matkustajia aliarvioivalla vitsailulla "Eikös hämeessä ollakin hitaita" ( Junan konnari Toijalan tasalla) sen sijaan että esimerkiksi lentoyhtiöiden tyyliin tarjottaisiin VR:n piikkiin edes kupilliset kahvia / teetä tunnelman keventämiseksi.

  Ei vaikka junan tarjoiluvaunu on kärsinyt teknisistä ongelmista jolloin pankkikortilla ei ole edes voinut suorittaa ostoksia jolloin matkustaja joka ei enää ole tavannut raahata oravannahkoja säkissään on istunut penkissään kuivin suin monien kaltaistensa tavoin.

  Mutta mitäpä muuta voisikaan odottaa rautateiltä joissa valtion rautateillä ei ole olemassaolevaa kilpailua vaan asiakasta voidaan monopoliaseman turvin pitää välttämättömänä pahana ja käsitellä kuin karjaa jolla voi maksattaa VR:n omat virheet junien kulussa.

  Matkustajana ja koko lystin kustantajana ei voi muuta toivoa kuin sitä että rautateille saataisiin matkustajaliikenteeseen edes jonkintasoista kilpailua parantamaan palvelua ja tuomaan lipusta maksetuille euroille edes jonkinlaista vastinetta. Ja kenties asiallista henkilökuntaa nykyisten suojatyökonnareiden tilalle. Ainakin tuo tämänpäiväinen vitsiniekka joutaisi kilometritehtaalle opettelemaan asiakaspalvelun ja asiallisen käytöksen alkeita.

  *) Keravan-Järvenpään tasalla lisättäköön se että nyt odottajien joukkoon liittyi ainakin Hki-Tku pikajuna joka odottaa tätä junaa Pasilassa + todennäköisimmin koko joukko ihmisiä odottaa vastavuoroisesti kylmissään rantaradan asemilla tuota Hki-Tku pikajunaa ja eiköhän seuraava tku-tre juna jääne odottamaan sitä junaa sitten turkuun ja ole myöhässä Toijalassa.. VR:n prosessi mättää ja pahasti.

  2006-02-03

  Aikalisä oravanpyörästä

  Eli viikonlopuksi keskisuomeen

  Viikko sujui taas turhankin hektisissä tunnelmissa ja tahti taisi ainoastaan kiristyä kohti loppuviikkoa. Maanantaita jäivät odottamaan automatisoinnin ongelmat, uuden tuotteen vapautuskuviot, parit tuotantotekniset haasteet ja muutamat puskan takaa hiipineet raportointitarpeet. Ei liene ongelmaa siitä etteikö olisi tekemistä uudelle viikolle, olisi vain edes sitä aikaa samanverran.

  Mutta nyt hyppäys pois koneen ääreltä ja nokka kohti keskisuomea. Tarkoitus olisi tutustua serkun vuokramökkiprojektin ensimmäiseen valmiiseen mökkiin ja samalla ottaa hieman onnistuneempia mainoskuvia mitä lomarenkaan kaverin aluperäiset räpsyt mutta saas nähdä kuinka onnistuu. Linkityksiä luvassa mahdollisesi kuvien onnistuessa edes jotenkuten..

  Hieman harmillista tosin on se että vaikka matkaan lähtee mielellään niin silti vähän tekisi mieli olla lähteämättä minnekkään sinnesuuntaan vaan kipittää viikonlopuksi aivan toisaalle minne ajatukset tahtovat muutoinkin vierähtää.. Senverran taas uhkasi stressikerroin kasvaa viikon viimepäivänä.

  Mutta onneksi on ensiviikko.

  2006-02-02

  Viikkorytmi se tämäkin..

  Taas mennyt liki joka päivä tällä viikolla lähemmäs kuutta ennenkuin päässyt liukenenmaan kustannuspaikaltaan kohti kotia eikä tämäkään päivä tehnyt poikkeusta. Sen siitä saa kun normaalikiireiden lisäksi kaksi isompaa projektia lähestyy toisistaan riippumatta finaalia suunnilleen samaan aikaan.

  Onneksi sentään ei ole enää kotosalla tarvinnut jatkaa niin paljoa ( tai olen päättänyt olla jatkamatta.. ) ja nyt taas luvassa illan osalta jotain aivan muuta. Olo kieltämättä stressittömämpi ja onnellisempi kuin piiitkiin aikoihin...

  Mainosgraafikon huonompi päivä


  Jotenkin minusta tuntuu siltä että tämän postin joukossa luukusta tipahtaneen mainosläystäkkeen laatineelta graafikolta on päässyt pahemman kerran unohtumaan se pienen pieni yksityiskohta että esite tullaan postituksen yhteydessä taittamaan keskeltä kahtia tai sitten Canal+:n palkanmaksukäytännöt ovat todella pepusta... Posted by Picasa

  2006-02-01

  Tarja on valittu, takit voidaan kääntää

  HS: Jaakonsaari / Viialainen

  T. Halosen tukikaaderien kyky livetä vaaliretoriikan linjasta heti vaalien jälkeen on suorastaan ilmiömäinen. Ei ole kulunut edes viikkoakaan vaaleista niin jo alkaa sekä demarien leiristä että SAK:n piiristä kuulua mielipiteitä jotka olisivat viikko sitten olleet ehdottoman no no..

  Silloin piti mustamaalata Salea ja dissata porvariehdokasta kaikilla keinoilla mitä irti vain saatiin ja peloitella vaalikarjaa ruotuun että Sale tulee, vie työt ja ajaa Natoon.

  Nyt sensijaan yhtäällä SAK:n Viialainen yhtäkkisesti myönteleekin yhtäällä sitä että oikeastaan Niinistö olikin periaatteessa ihan oikeassa:
  Viialaisen mukaan Niinistön perusviesti oli täyttä asiaa. Yhteiskunnan taloudellisen perustan pitää olla kunnossa ja että kaiken hyvinvoinnin lähtökohta on työ, vaikka sen tulosten jakamisesta toki kamppaillaan.
  Toisaalla taas Jaakonsaari (SD) alkaa tinkimään puheissaan demarileirin nimellisen Natokielteistä linjasta todeten että oikeastaan Niinistö spekulaatioissa olikin ihan hyvin pointtia:
  "Turvallisuuspolitiikasta on uskallettava puhua avoimesti ilman että heti lyödään näpeille."
  Niinpä niin.. "Kumma kyllä" tälläisiä mielipiteitä ei tuossa ennen viime viikonloppua paljoa esitetty Tavjan leirissä ainakaan julkisesti ja ääneen..

  Kukahan se olikaan joka jo ehti ääneen veikkaamaan että Suomi on vielä seuraavan 6 vuoden kuluessa Naton jäsenmaa ja vieläpä sitä nyt valtaan äänestetyn tasavallan presidentin luotsaamana. Oli kuka tahansa niin saattaapi hyvinkin olla oikeassa, senverran vauhdilla nuo takit näyttävät kääntyvän..

  Haunted ads

  Demonic tots

  Tämä Lingon linkittämä mainossivusto on kaikenkaikkiaan aika häiriintyneen oiloinen kokoelma menneen maailman mainoksia mutta ainakin minun silmääni tässä nimenomaisessa papumainoksessa on jotain hyvin häiriintynyttä, ellei peräti vainoavaa, fiilistä. Kuva on ikäänkuin suoraan jostain Lovecraftin visiosta ja katsojan mielessä käynee liki väistämättä kysymys siitä mitä tuossa säilykepurkissa oikeastaan todella on...

  "tastes like chicken.."

  Marion 7400

  Raasakan Maari

  Kun kerran päästiin robustin teknologian pariin niin jatketaan samalla linjalla vielä hetkisen verran. Jos Ekranoplanit ovat melkoisia hirviöitä ilmassa niin sitä samaa ovat laahakauhakoneet ja stripping shovelit (näille ei liene validia suomenkielistä nimeä olemassa) sitä maalla.

  Kuvia ensimmäistä kertaa vilkaistessa Silver spaden tapaiset kaivinkoneet eivät vielä vaikuta mitenkään kummallisilta mutta kun kuvasta alkaa hahmottamaan mittakaavaa selkeyttäviä mittatikkuja ( kuten pienenpieniä kaivinkoneita etualalla ) alkaa ilmenemään millaisista hirviöistä on tälläkertaa kyse.

  Oikeastaan mielenkiintoista asiassa on se että näiden jättien käyttö ei ole rajoittunut täysin tuonne rapakon takaiseen maahan missä kaikki on suurempaa vaan pari Marion 7400 sarjan laahakauhakonetta on ollut aikanaan Suomessa käytössä pohjoisen voimalaitostyömailla. Voi vain kuvitella miltä tuollaiset koneet ovat aikanaan näyttäneet melkoisen agraarissa Lapissa kaivaessaan auki joenpohjaa.

  Surullista tarinassa on vain se että 90-luvulla tuo rakennemuutossuomen muistomerkki otettiin ja romutettiin lopullisesti.

  Ekranoplan

  Wikipedia: Ekranoplan

  Vaikka kylmä sota merkitsikin rautaesirippua ja resurssien haaskausta joukkotuhon suunnitteluun niin suurvaltojen kilpajuoksun vuosilta löytyy paikkapaikoin melko huikeita teknologioita, koneita & laitteita jotka omalla karulla tavallaan jaksavat innostaa teknisesti orientoitunutta luonnetta.

  Ekranoplanit eli siiven maaefektiin pohjautuvat laivojen ja lentokoneiden risteymät kuuluvat ehdottomasti tähän kategoriaan. Netistä löytyviä kuvia katsellessa ei voi kuin kuvitella miltä tuntuisi veneillä keskellä Suomenlahtea vain huomataakseen että jumbojetin kokoinen kone lähestyisi horisontista parin metrin korkeudella merenpintaa viistäen sellaiset 400 Km/h lasissa ilman aikomustakaan tehdä äkkinäisiä väistöliikeitä. Ei voi kuin miettiä millaista olisi suunnitella tuollaista suoranaista merihirviötä, jotain neroutta ja hulluutta tuollaisissa kyllä on.

  Sensijaan tämä aihetta pienemmässä skaalassa sivuava sivusto näyttää perin mielenkiintoiselta. Efektihän toimii myös pienoismalliskaalassa ja toteutuksen kannaltahan on sinänsä sama onko alla vettä tai maata..

  Ikävä osua oikeaan

  HS: Tuomioja: Tanska olisi voinut toimia nopeammin.

  Jotenkin vaikuttaa siltä että arveluissani taisin jo alkuaan osua oikeaan. "Radikaali"vuosinaan selkärangattomasti itään päin kumartelemaan tottunut ulkoministerimme olisi kaikesta päätellen rynnännyt viivana kumartelemaan vuorostaan Mekan suuntaan mikäli Tanskan "comic-gate" olisi tapahtunut Suomessa:
  "Ehkä asia olisi kannattanut ottaa vakavammin jo silloin kun 11 islamilaisen maan suurlähettiläät pyrkivät pääministerin puheille, eikä pääministeri halunnut ottaa heitä vastaan", Tuomioja sanoi.
  Mikä tarve meillä on antaa muun maailman sanella meille sitä missä kulkee meidän kulttuurissamme sananvapauden ja sanomisen vapauden raja. Maassa maan tavalla ja he jotka eivät tapoihin sopeudu matkatkoon muualle. Sama pätee myös toiseen suuntaan meidän matkaillessamme ja eläessämme muualla mutta ei suvaitsevaisuuden tule olla mitenkään yksisuuntaisesti velvottavaa.

  Jos lähi-idässä mullahit lietsovat uskon hurmoksessa nuoria syöskymään pommit vöillään paratiisiin niin ei liene kovin epäasiallista kuvata kuvituskuvissa muhammedia ja pommia samassa yhteydessä. Jos arabit todella haluaisivat tähän mielikuvaan todellista muutosta niin kannattaisikohan mielenosoitukset ja protestit suunnata peiliin katsoen aivan toisaalle.

  Samoin jos suomettuneiden somaleiden mielestä Islamia kuvataan ennenkaikkea väkivallan ja naisten alistamisen kautta niin kannattaisikohan pilapiirrosprotestien sijaan puuttua omiin tapoihinsa ja tyttölasten silpomisiin...

  Onneksi maailmalta löytyy sentään tukea Tanskalaisille:
  Järjestön ( Toimittajat ilman rajoja ) pääsihteerin Robert Menardin mukaan arabimaiden reaktio osoittaa, että maat eivät ymmärrä lehdistönvapauden luonnetta. "Reaktio kertoo erittäin hyvin, mikä käsitys heillä on lehdistön ja hallituksen suhteesta, kun he pyytävät Tanskan hallitusta puuttumaan asiaan".

  RSF:n mukaan Tanska kuuluu maailman neljän tai viiden johtavan maan joukkoon mitä tulee lehdistönvapauden kunnioittamiseen.

  Menardin mukaan ei ole epäilystä siitä, oliko tanskalaislehdellä oikeutta julkaista kyseisiä Muhammadin kuvia.

  Lehdistönvapaus kattaa myös sellaisen tiedon julkistamisen, joka voi järkyttää väestöä, Menard sanoi. Hän lisäsi, että kaikkien Euroopan maiden tulisi olla tanskalaisten tukena selkkauksessa.


  Voisiko tuota enää sanoa selkeämmin.