2004-10-26

Paikkaa ja purukumia

Näinhän me tämän olemme aina tehneet kun homma ei ole ekalla kertaa toiminut..

Mitenhän sitä osaisi olla useammassa paikassa yhtäaikaa ja aina väliin epävirallisemminkin seuraamassa miten tuotanto toimii ja onko ongelmia. Tämä päivä taas todistaa sitä että luovilla työntekijöillä on väliin varsin erinomainen kyky sopeutua pieniin vastaantuleviin ongelmiin ja etsiäratkaisuja ja toimintamalleja joista niistä selvitään.

Periaatteessahan tämä on hyvä juttu ja perimmäinen syy siihen miksi täysin automaattinen tehdas on käyttännössä likimain mahdoton asia tehdä ja toteuttaa mutta on tuolla varjopuolensakin. Hyvin usein hyvät ideat kun ovat vain oireiden hoitamista jolloin se todellinen ongelma jää piilemään pinnanalle ja korjaamatta kuntoon kun kukaan ei siitä tule sanomaan kehityksen puolelle ja ongelma ei ilmene riittävän selkeästi tuotannon tilastollisissa mittareissa kiitos luovien korjausten.

Periaatteessahan mahdollinen tilapäiskorjaukseen kuluva 2 min on lyhyt aika mutta jos se toistetaan vuodessa vaikkapa 10 000 kertaa ei aika enää olekaan niin kovin lyhyt ja mitätön..

Kehittäjä: Tarkkaile tuotantoprosessiasi!

No comments: