2004-10-01

Yhteensopivuutta

Tietokoneiden myötä ihmiselloon on tullut paljon uusia asioita. Koneen boottaamista, kaatumisia, jumittamista, selittämättömiä virheilmoituksia ja uudelleenkäynnistyksen taikaa oli sitten jumissa auto, PC tai vaikkapa kännykkä mutta on ainakin yksi osa-alue jossa IT-puoli on perinteistä tekniikkaa edellä.

Tietokoneen kanssa pelaillessa voi olla kohtuullisen varma että USB tai vaikka tulostinkaapeli on kaikkialla maailmassa saman kokoinen, muotoinen ja oloinen ja sopii laitteeseen ostomaasta riippumatta. Ei ole erikseen tuuma- ja metrikokoisia sarjakaapeleita, maakohtaisia standardeja ja muita kummallisuuksia jotka tehokkaasti hidastavat laitteiden yhteenliittämistä. On aivan takuuvarmaa että jos yrittää liittää pneumatiikkalaitteen sattumanvaraiseen seinäliittimeen niin pää on aina väärän kokoinen ja pääsee penkomaan varastojaan ja ruuvailemaan uutta plugia paikalle ja sitten seuraavan siirron jälkeen tekemään samat toimet toiseen suuntaan.

Mutta onneksi tämäkin viikko alkaa olla pulkassa ja voi suunnata kulkunsa saunatiloihin ja työkaverin "läksiäisiin" rentouttamaan oloaan ja tuulettamaan ajatuksiaan seuraavaa viikkoa varten.

No comments: