2004-10-04

Ylettömän hyvä tarjous

Miltä kuullostaisi tarjous sellaisesta diilistä että osuessasi tapahtumapaikalle ensimmäisenä kamerallisena ohikulkijana ottaisin vuoden uutiskuvan, lähettäisit sen medialle ja samalla luopuisit kaikista oikeuksista kuvaan ja antaisit pyyteettömän median hyödyntää kuvaasi täysimääräisesti, kaupata sitä kenties jopa ulkomaille asti jos uutiskynnys todella ylittyisi merkittävästi ja sinä jäisit maailmalta pennittömänä pimentoon. Luonnollisesti tähän loistavaan pakettiratkaisuun kuuluu se että sinä kuitenkin vastaat kuvan laillisuudesta ja siitä ettei kenenkään oikeuksia loukata. Eikös kuulostakin hyvältä !!

Vai eikö sittenkään ?

Kuitenkin tälläistä huippudiiliä meille ehdottelee oma avomielinen Ylemme uudessa uutiskuvapalvelussaan jossa kuvan voi lähettää Ylen huomaan vaikka mms-viestillä suoraan kännykästä suoraan tapahtumapaikalta pelkästä viestinnän ilosta!! Olisikohan viimeinkin aika huomata millaiseksi pasilanmäen dinosaurukseksi Yle on vuosikymmenien mittaan kansalta kupatuilla luparahoilla paisunut kenenkään kontrolloimatta ja aika tehdä asialle jotain.

Pitäisi tyhmemmänkin tajuta että jos puljun pakkorahoitus on laissa säädetty, budjetin suuruus ilman mitään myyntivelvoitetta ennalta tiedetty ja silti kyetään vuodessa tekemään ekstrana 18 miljoonaa euroa tappiota on jossain mätää enemmänkin.

No comments: