2005-12-22

DNA ei vain osaa

Digitoday: DNA siivosi pois blogistaan suodatus-kommentin

Yritysblogien kulttuuri on edelleen Suomessa melkolailla lapsenkengissänsä eikä tämä DNA:n sekoilu ainakaan auta asiaa mihinkään suuntaan. Suuressa maailmassa yritysten blogit pyrkivät olemaan kurkistusikkunoita seinien sisälle mutta ilmeisemmin DNA on käsittänyt tämän median muodon ainoastaan osana normaalia markkinointiviestintää jossa ei ainakaan saa olla mitään mikä voisi aiheuttaa keskustelua.

Tokihan mikään ei velvoita yritystä julkaisemaan omilla sivuillaan mitään wirallisesta totuudesta poikkeavaa viestiä ja sinänsä DNA:n itsesensuurissa ei ole mitään juridista eikä välttämättä eettistäkään vikaa mutta tavattoman koomista tälläinen toiminta siltikin on.

Varsinkaan kun ainakaan Digitoday:n uutisoinnin perusteella ei artikkelissa niinkään käsitelty tai arvosteltu DNA:ta vaan ilmeisen objektiivisesti tarkasteltiin kovaan ääneen vaadittujen sensuurifilttereiden aukkopaikkoja ja sitä miten tälläinen verkkosensuuri ei todellisuudessa kuitenkaan pääsisi haluttuihin tavotteisiin ja olisi lähinnä itsepetosta ja silmien peittämistä ongelmilta.
- Palvelinten ip-osoitteet muuttuvat ja samassa osoitteessa voi olla tuhansia tai jopa miljoonia muita sivustoja, jotka tulisivat suodatetuiksi täysin perusteettomasti, nimetön kirjoittaja sanoi.
Mutta ehkä DNA haluaa täten profiloituna operaattorina joka mielummin kiistää keskustelun, haluaa ainakin julkisuudessa olla oikeassa ja pettää asiakkaitaan sillä että kaikki olisi näennäisesti kunnossa vaikka järjestelmä vuotaisi kuin entinen seula ja toimisi todellisuudessa taas yhtenä ennakkopäätöstä kirjan 1984 maailmalle.

Ei sillä ettenkö minä uskoisi siihen että ehdotetut filtterit pystyisi suodattamaan 90% laittomasta materiaalista pois satunnaisten uteliaiden silmistä ja netin arkitodellisuudesta mutta pelkään pahoin että tuosta jäisi jäljelle se todellinen ongelmakymmenprosenttinen joka osaa jo nykyiselläänkin peittää jälkiään, käyttää salauksiaan ja joka myös tuottaa tuon materiaalin ja on todella vaaraksi ympäristölleen ja lähimmäisilleen.

Mutta pahaa pelkään että lastensuojelun varjolla seuraavaksi vaaditaan filtteröintiä ogrish.com:n kaltaisille kuvasivustoille ( tarkoituksella EI linkkiä, googlatkaa itse omalla vastuullanne jos oikeasti kiinnostaa ja haluatte riskeerata unikuvianne ) joissa esiintyy hyvin raadollista materiaalia onnettomuuksista ja sensellaisista..

Ei tässäkään vielä ehkä mitään mutta tästä olisikin taas jo lyhyempi matka varsinaisen uutismateriaalin suodattamiseen ja pian ollaankin jo laajemmin maailmassa jossa kaatuneiden sotilaiden arkkujen kuvaaminen on kiellettyä jottei kotirintaman moraali kärsisi ja jotta kansa ei kyseenalaistaisi vallanpitäjien sotapolitiikkaa ja opposition ääni saisi lisää pontta.

Tie helvettiin on kivetty hyvillä aikeilla mutta ainakaan minä en halua olla laskemassa seuraavaa katukiveä oli kiven ajatus kuinka kaunis tahansa.

No comments: