2005-12-28

Matkailu ja turvallisuus

HS: Matkailuyrityksille tulossa turvallisuuspassi

Tornion koiravaljakko-onnettomuus on tapauksenaan surullinen ja on toivottavaa että siihen mahdollisesti liittyvät väärinkäytökset ja puutteet selvitetään ja noilta osiltaan estetään vastaavien onnettomuuksien toistuminen ja saadaan Lapin matkailuelinkeinon mainetta pidettyä yllä.

Toivottavasti tuo surullinen tapaus ei myöskään johda toisaalla ylilyönteihin ja siihen että kaikesta matkailusta ei passipakoilla tai muilla keinoin tehdä myöskään liian turvallista ja sitämyöten joillekin kohderyhmille liian tylsää ja siten karkoiteta osaa asiakaskunnasta muille maille vierahille. Oleellista ja tärkeintä on tietenkin se että asiakas tietää mitä saa ja millaisen palvelun ostaa mutta ei kaikkea viihdykettä voi myöskään mitoittaa siten että se sopii kaikille ja kaikenkuntoisille vauvasta vaariin.

Vaikka järjestelyt olivatkin mallillaan ja varusteet märkäpuvuista kypäriin kunnossa ja pikaisella koulutuksella perusasiat kerrattuna niin oli toki selvää että aikanaan oli riskitekijöitä ilmassa silloin kun lähdin raftaamaan Rangitatan kanjoniin 4-5-luokan koskea tai Waitomossa Haggaksen luoliin köyden ja varusteiden kanssa kiertämään. Tyhmähän sitä olisi ollut jos muuta olisi kuvitellut ja toisaalta tuossa oli osittain homman suola. Tietty riski kuuluu asiaan tai muuten voi tyytyä Linnanmäen tukkijokeen...

No comments: