2005-12-23

Imagonrakennusta ja ajatuksia oikeassaolosta

Pingstate sensuurin kynsissä

Ei liene aina palkitsevaa olla yleishyödyllisen nettifoorumin ylläpitäjänä ja joskus lienee inhimillistä taipua asiattoman painostuksen edessä jos kyseessä on vain harrasteesta ja kiireidensä keskellä ei halua antautua sanalliseen kädenvääntöön periaatteitaan puolustaen. Siltikin hieman surullista havaita että edelleen julkisen keskustelun voi vaientaa uhkailemalla ja öykkäröimällä kuvitellen että kritiikki katoaa kuin tuhka tuuleen.

Jos kyseessä ei olisi ilmeisimmästä kamelin selän taittumisesta sen viimeisen oljenkorren alla saattaisin tässä jopa sortua kritisoimaan pingstaten ylläpitoa sensuuriin sortumisesta ja positiivisesta singaalinannosta sille että painostuksella ja uhkailulla voidaan totuutta vaientaa ja kiillottaa kilpeä mutta inhimillisen aspektin vuoksi ei moisessa kritiikissä olisi mitään mieltä. Varsinkaan kun netti, blogistan monissa eri muodoissaan ja googlen välimuisti eivät unohda ja viimeistään tämän öykkäröinnin jälkeen on selvää että tämä S1t:n Jussin referoima Mainospisan tarina tulee säilymään ja leviämään laajemmalle piirille.

Mutta ei kaikkien tarvitse aina pahimmillaan verissäpäin seistä asiansa takana ja kärsiä seurauksia ylpeydestään joko lakituvassa tai stressin kynsissä, varsinkaan jos moraalisesta oikeassaolosta ei saa lisää virtaa ja intoa kinata. Toivottavasti tämä ei ole alkua vaan enemmänkin loppua tälläiselle viestintäkulttuurille.

Sivumennen todeten synkkäsävyisesti koomista tässä nimenomaisessa Mainospisan tapauksessa on se että ensimmäistä potentiaalista asiakasta vielä tuskin satunnaiset foorumikeskustelut paljoakaan hetkauttavat mutta kuka oikeasti haluaa hankkia imagonrakennuksensa tueksi palveluita mainostoimistolta jonka kyvyt hallita pelkästään omaa julkiskuvaansa ovat näin ala-arvoiset ja tilannetajuttomat. Väistämättä herännee kysymyksiä siitä miten Mainospisa edes ylipäätään kykenee sitten markkinoimaan muita ja kohentamaan asiakkaittensa imagoa.. kenties uhkaamalla lakituvalla jos kauppa ei käy ?

Melkoista amatöörimäistä omaan jalkaan ampumista..

No comments: