2005-12-12

Valvontaa ja ratsioita

Talot palavat, hälyttimet eivät hälytä ja onnettomuuksia sattuu. Mutta mikäpä onkaan taas jälleen post-kekkoslovakialaisen turvakahvauskovaisen virkamiesbyrokratian ehdottama innovatiivinen ratkaisu ongelmiin: Lisätään valvontaa, lisätään ratsioita ja kansaa kontrolloimalla maailma pelastuu.. Ei ihme että maa makaa siinä missä petaa jos yhteiskunnan kehittäjien visiot ovat näin kertakaikkisen kapeakatseisia..

Lisäävätkö palovaroitinratsiat sitten kattoon unohtuneiden varoittimien patterinkestoa, herättääkö pikkuinen piippari tupakan kanssa sänkyyn sammuneen laskuhumalaisen, hälyttääkö patterirasia palokunnan kun hellanlevy on jäänyt päälle ja onko ylipäätään todennäköistä että stasistinen ratsiajärjestelmä koskaan maksaisi itseään takaisin. Kaikkiin kysymyksiin voinee vastata asiaa edes sen enempiä kaivelematta yksinkertaisesti ja ytimekkäästi: EI

Eli kannattaisiko ratkaisuja etsiä hieman laajemmalta pohjalta ? Miten olisi esimerkiksi 150% verovähennysoikeus oikein kalibroidusta sekä normaaleja palokaasuja että hiilimonoksidia tunnistavasta varoitinjärjestelmästä joka on kiinni verkkosähkössä ja joko osana taloyhtiön tai yksityisen palveluntarjoajan hälytysjärjestelmää ja lähettää hälytyksen osoitetietoineen päivineen suoraan palokunnalle pelkän staattisen piippauksen sijasta ? Hälytystasosta riippuvat alennukset kotivakuutuksiin ? Kenties kerrankin oikeita porkkanoita kepityksen sijaan..

Äkkiseltään voisin veikata että jo tuollaisella verovähennysmenettelyllä tämän verokammoisen kansan saisi hyvinkin helposti varustamaan kiinteistönsä viimeistä huutoa olevilla hälyttimillä ja ongelmista saatettaisiin päästä ihan oikeasti osittain eroon.

No comments: