2005-12-14

WTF !! ??

Keskisuomalainen: Piraattikopioinnista voi joutua etusivulle

Ei jumalauta.. tämä maailma on menossa vain yhä järjettömämpään suuntaan:
Esimerkiksi musiikkia tai tietokoneohjelmia laittomasti kopioinut henkilö voi joutua kustantamaan tuomionsa julkaisemisen lehti-ilmoituksena, mikäli tekijänoikeuslakiin kaavailtu muutos astuu voimaan.

Lakiin sisältyvä pykälä antaa riita-asioissa jutun voittaneelle osapuolelle mahdollisuuden tuomiosta ilmoittamiseen tiedotusvälineissä tekijänoikeuksia loukanneen kustannuksella. Lupa julkaisuun pitäisi hakea tuomioistuimelta.
Siis kuka tämän unionin virkamieskoneiston on oikein ostanut ja kenen kynästä näitä direktiivejä oikein laaditaan ? Onko joltakulta päässyt unohtumaan se että Orwellin 1984 on luonteeltaan dystopia.. ei utopia vai onko kouluvuodet käytetty takapenkissä kattoon räkien ja senjälkeen työllistytty poliittiseen virkamiessuojatyöpaikkaan mistään mitään ymmärtämättä. Ainakin kohta ollaan siinä pisteessä ettei taannehtivin perustein pidettyä sotasyyllisyysoikeudenkäyntiä tarvitse pitää suomalaisen oikeustajun ja periaatteen räikeimpänä rikkomuksena vaan esimerkit löydetään paljon lähempää..

Viimeistään nyt lienee selvää ainakin se että suomalaiset virkamiehet ovat melkoisia lampaita joilla ei ole rahtuakaan omaa tahtoa tai päättäväisyyttä.. Siinä missä muutoin umpikierot italialaiset sentään osaavat venkoilla vastaan niin kauan kunnes saavat tahtomansa viraston ja muut edut antautuvat suomalaiset kuin märät rätit.
- Se ei oikein sovellu meidän oikeusperinteeseemme. Jäimme vähemmistöön, joten nyt velvoite on direktiivissä, Sunila toteaa.
Selitttelystä "I just followed my orders" ei ollut apua -40 luvulla käytäessä oikeutta Nurnbergissä ja yhtä heikko selite se on tänäkin päivänä.. Missä piilottelevat ne suomalaiset virkamiehet jotka tämän samisunilamaisen akkamaisuuden ja neiteilyn sijaan uskaltaisivat seistä selkä suorassa ja Runebergin siteeraaman maaherra Wibeliuksen sanoin pyyhkisivät paremman puolensa mediateollisuuden ostamilla direktiiveillä:

Te voiton saitte. Teill on valta nyt / siis minun tehkää, miten mielikää. / Mut laki ennen mua syntynyt,/myös jälkeheni jää. *

Lisää aiheesta mm:

Hesarin 5G

Vahtikoira


*) Sivuhuomiona terveiset kaikille sisältöpohjaisen nettifiltteröinnin ja hysteerisen lastensuojelun ystäville: Kiitos firmamme verkkofiltterin en päässyt lukemaan projekti Gutenbergin tallentamaa Runebergin vänrikki stoolia koska:

"This page will not be displayed because it contains prohibited words or it has exceeded its tolerance of questionable words."


Eihän tuossa nyt ollut kyse toisaalta muusta kuin kansallisrunoilijamme tuotannosta ja eräästä kirjallisuutemme ikonista.. Elämme hienossa maailmassa.. prkl..

No comments: