2006-01-22

Haastettujen penkillä

Eli bloginpitäjä sortuu meemeilyyn

Jostain syystä en ole koskaan oikein innostunut niistä meemeistä joihin olen blogeissa ja blogistanissa törmännyt. En siksi että pitäisin niitä turhakkeina vaan lähinnä siksi että en oikein tunne niitä omikseni. En myöskään jaksa vastailla meiliin tupsahtaviin kiertokirjeisiin saatika sitten lähettämnään niitä 5 ystävälleni eteenpäin muutenkuin korkeintaan aniharvoin. Hauskoja huumorimeilejä toki lähettelen edelleen työkavereille päivää piristämään mutta noista kiertokirjeistä en ole innostunut. Mielummin keksin omat päivänpiristeeni muiden iloksi.

Mutta koska olen ilmeisen totinen tapaus ja minut on tämän perusteella oikein nimeltä haastettu niin muodostettakoon tästä nyt poikkeus sääntöä vahvistamaan ja eikös se ole niin että sitä vahvempi sääntö mitä useammalla poikkeuksella sitä vahvistetaan ? (noinniinkuin vastaisen varalle ).

Eli siis mikä minussa hämmästyttää ja kummastuttaa ainakin itseäni. ( muilla voi olla paljon erilaisia ja etenkin eroavia mielipiteitä..) Pistetään peliin jotain spontaaneja huomioita ja katsotaan kuinka pahasti tässä taas tulee itsensä nolattua. Onneksi ei liene enää mitään hävittävää..

1. Tapa säilöä kaikenlaisia kuitteja. En sitten niin mitenkään osaa heittää kuitteja roskiin sillä jotenkin epäilen alitajuisesti että niihin joskus joutuu vielä palaamaan jonkin ongelman X johdosta. En myöskään osaa säilöä kuitteja (paitsi ihan oikeasti kalliiden takuu-ostosten) mitenkään säällisesti jolloin tämän yhtälön lopputulemana on vaatehuoneen nurkassa nököttävä isohko purkki täpösen täynnä sekalaisia kuitteja pääosin kronologisesti kerrostuneina kerroksina joista tuskin kukaan saa mitään selkoa.

2. Rautakauppa-alttius. Tämä oireyhtymä on luultavasti jotenkin sidoksissa Y-kromosomiin mutta ainakin minulle on hyvin vaikeaa piipahtaa rautakaupassa ilman että mukaan tarttuu jotain pientä jota ei alunperin ollut tarkoitusta hankkia. Jonkin pienen kategoriaan voi kuulua mm akkuporakone.

3. Portin karjalanpiirakat ja kippari-juusto. Einesyhdistelmä jossa sinänsä ei ole mitään kummallista mutta mihin on jotenkin kummassa fakkiutunut pahemman kerran ja joka taistelee aamiaispöydässä elintilasta originaalin Alpenin ja Valion vadelma-boysenmarjajugurtin kanssa. Yhdistelmä on pilalla jos kaupasta joutuu ostamaan vaikkapa Saarioisten tuotteita tai jos päälle yrittää jotain muuta pinnoitetta.

4. Tapa tiirailla erilaisten vaakojen ja automaattien kalibrointitietoja. Kiitos ammatin ja ammatissa opittujen piirteiden en voi olla enää huomaamatta erinäisten mittalaitteidein kalibrointimerkintöjä ja mm. huoltoasemilla on aina pakko tarkastaa onko automaatissa paikkaansapitävät inspectan vaakitusmerkinnät vai onko automaatin vaakaus mennyt vanhaksi. Tosin senverran matkassa mukana tervettä itsesuojeluvaistoa etten ole venyttänyt pakkomielettäni baarin puolelle ja ruvennut siellä kiinnittämään huomiota siihen milloin oluthanat ovat viimemmäksi mitattu ja hyviksi havaittu..

5. Tapa herätellä kainalossa köllöttelevää kumppania nuuskuttamalla niskaa tai korvantakaa. Tapa esiintyy etenkin ruokaperäisten jälkeen kiireettöminä viikonloppuiltapäivinä ja tämän kummallisuuden ylöskirjaamiselle tuli kannatusta tässä viikonloppuna kainalon suunnalta meemistä mainittaessa... Tässä tavassa täytyy olla jotain kovin alkukantaista...

Mutta koska meemit eivät todellakaan ole minun leipälajiani niin päätän tässä vaiheessa toimia ammattietiikkani mukaisesti ja virtaviivaistaa prosessia ulkoistamalla toimintoja jotka eivät edusta ydinosaamistani. Eli jätän haastamiset paremmin meemittelevien lukijoiden harteille ja te saatte halujenne mukaat haastaa seuraavat 5 pahaa-aavistelematonta otsankurtistajaa mukaan menoon minun nimissäni.

(Revision note: lisätty linkki ulkoistukseen)

No comments: