2006-01-30

Panoksen kovenevat pilapiirroskonfliktissa

HS: Tanskaan kohdistuva kritiikki kiihtyi Gazassa profeettakuvien johdosta

Panokset näyttävät kovenevan Jylland-Postenin pilapiirrosten kautta virinneessä pilapiiroskonfliktissa jota tulin jo tuossa viimevuoden viimepäivinä sivunneeksi. Siinä missä tuolloin kyseessä oli vielä pelkkä retoriikantäyteinen sanasota on nyt jo otettu käyttöön kovemmat otteet ja rauhantahtoisen islamin suvaitsevaiset äänenkannattajat ovat päättäneet oikein aseiden kanssa vallata EU:n Gazan toimiston.

Ymmärtäväiset ymmärtäjät yrittävät selittää edelleen tätä liki säännöksi muodostuvaa muslimien toimintamallia jotenkin hetkelliseksi poikkeukseksi mutta eiköhän viimeistään tässä vaiheessa liene selvää suurelle enemmistölle se ettei fanattisia uskovia voidan käsitellä mitenkään normaalina ryhmänä joka vain tilanteen pakosta käyttäytyy niinkuin käyttäytyy vaan että kyseessä on oikeasti hyvin fanaattisesta kansanryhmästä joiden asenne- ja arvomaailma on vieras läntiselle maailmalle ja jotka eivät ennenkaikkea edes salli meille muille meidän elämäntapaamme johon kuuluvat myös karikaatyrit ja pilakuvat muun sananvapauden ohessa.

Ilmiön ymmärtämiseksi ja mittakaavojen hahmottamiskesi kannattaa itse kunkin vilkaista omin silmin mistä oikeastaan onkaan kyse esimerkiksi täältä Brussel Journalin sivuilta jossa kaikki "kohutut" piirrokset ovat nähtävillä.

Kiireisille voidaan referoida että kyseiset kuvat ilmentävät todellisuudessa ainoastaan sitä vanhahtavan viatonta pilapiirrosten kuvakieltä jota saattoi 60-70-luvuilla lukea MitäMissäMilloin kirjojen tai Valittujen Palojen sivuilta ja meikäläisen mittapuun mukaan nuo eivät 2000-luvulla voisi loukata ketään oikeastaan mitenkään. Aamun hesaristakin saa päivittäin lukea raflaavampia herjoja ja heittoja Suomea ja suomalaisuutta kohtaan poliitikoista puhumattakaan.

Jokaisella on toki myös oikeutensa loukkaantumiseen ja palkokasvin vetäisemiseen hengitystiehyeeseensä mutta tärkeintä tässä on muistaa edelleenkin se että huolimatta vallallaolevasta ja liki anteeksipyytelevästä länsimaisesta poliittisesta korrektiudesta ei ihan kaikkeen kannata lähteä mukaan ja kaikkea kannata vältellä vaikka "asiantuntijat" tälläistä yrittävät ehdotella korein kielin:
"On aina herkkä asia, minne vedetään sananvapauden raja ja toisaalta vapaus loukata asioita, jotka on suurelle osalle ihmisiä tärkeitä. Pilailu uskonnolla on sellainen asia, jossa kannattaisi olla hiukan varovainen ihan yleisen kohteliaisuuden nimissä, ei mistään muusta syystä."
Sanan ja julkaisunvapaus on meidän juttumme eikä sitä tarvitse keneltäkään fanaatikolta anteeksi pyydellä. Jos islam agitoi itsemurhapommittajia lupauksilla paratiisista ja neitsyistä ei ole ylilyötyä piirtää sitä piirrokseen ja tuoda ilmi ihmisille. Onneksi Tanskan valtaapitävillä on asiaan edelleen terve asenne:
Tanskan hallitus ilmoitti aiemmin, ettei se voi ryhtyä toimiin kuvasarjan vuoksi. Tanskan pääministeri Anders Fogh Rasmussen korostaa, ettei lehden tarkoituksena ollut loukata muslimeja kuvien julkaisulla.
Kuinkahan kotikutoiset ministerimme olisivat vastaavasta haasteesta selvinneet vai olisiko Nurmijärvellä kummarreltu Mekkaan kiltisti pers' pystyssä...

No comments: