2006-01-09

KoMediaviikko

Mediaviikko: Piraattinikkarien mauton PR-temppu

Voe tokkiinsa voisi taas sanoa ja todeta. Mediaviikosta on ainakin pääkirjoitustensa tasolla kehkeytymässä todellinen KoMediaviikko jos näille Vasalan ummehtuneen suomettuneille sanansäilänsinkautuksille jaksaa edelleen nauraa säälinsekaisen turhautuneen itkunpurkauksen sijasta. Miten joku voi olla näin kertakaikkisen pihalla siitä mitä tapahtuu ja miten joku voi, ilmeisen tarkoitushakuisesti, ymmärtää asiat täydellisesti päin seiniä..

Tässä on oikeasti mitä ilmeisemmin kaksi vaihtoehtoa.

Joko Vasala edustaa mitä täydellisimmin ihmistyyppiä joka istua nököttää pylväspyhimyksen tavoin oman pikku saapasnahkatorninsa laella omassa pikku minäversumissaan imien vaikutteita ulkopuolisesta maailmasta korkeintaan otsikoiden ja ehkä satunnaisesti jopa ingressien kautta kuvitellen itse loput oman sisäänpäinkaareutuneen minäversuminsa kautta kuvitellen tietävänsä maailmasta kaiken paremmin kuin maailma itse. Edustaen siellä tornissaan sitä yleisemmin keski-ikää vanhemmista ihmisistä löytyvää ihmistyyppiä joka sättii heikoista jäistä varoittavaa nuorempaansa "isänsä opettamisesta" ja vielä avannossa pärskiessään juputtaa mielummin nuorten nokkavuudesta kuin huutaisi apua.

Tai sitten Vasalalla on vain rankemmanpuoleisesti asiassa oma lehmä ojanpohjassa ja kaikki sanat ja sanomiset pohjautuvat tähän seikkaan..

Jokatapauksessa tässä pääkirjoituksessaan Vasala on taas jälleen pihalla kuin lumiukko maaliskuussa. Lakitekstiä hän osaa kyllä kopioida ctrl-c:n ja ctrl-v:n verran mutta selvästikin kyky luovaan työhön ja ymmärrykseen on hänen kirjoituksessaan hakusessa. Jopa senverran pahasti että hän ei kykene näkemään sitä että tämän "antautumiskampanjan" tarkoituksena ei ollut vaikuttaa lakiin tai etsiä sormien läpi tuijottelua vaan pakottaa viranomaiset selventämään nykymuotoisen lain tulkintaa ja sitä mitä laki oikeasti määrää ja mitä se kieltää tilanteessa jossa lakiin vaikuttanut opetusministeriö on edelleen ilmeisen kyvytön antamaan todellisia ja suoraviivaisia tulkintaohjeita asiasta.

Mutta ilmeisimmin Vasalan on saatava pitää omat olkiukkokuvitelmansa mätkittävänään..

No comments: