2006-01-17

Uusi uljas uneton maailma

Printtihesarin tiedesivut sivu D3 17.1.2006: 24/7-maailma voidaan luoda lääkkeillä
Lähivuosina kehitettäneen lääkkeitä joiden avulla ihmiset voivat säädellä vuorokausirytmiään.
Professori Russel Foster Lontoon Imperial Collegesta sanoo että tällaisten aineiden avulla voisimme luoda maailman, jossa nukumme vain pari tuntia yössä ja työskentelemme täysillä loput kaksikymmentäkaksi tuntia (korostus bloggaajan tekosia)
Olen kyllä 30h vuorokauden ja 8 päiväisen viikon vankkumaton kannattaja mutta jopa minusta tälläinen kuulostaa jotenkin sairaalta. Kuinka kukaan voi hehkuttaa maailmankuvaa jossa voisimme työskennellä täysillä 22/7 ja nukkua 2/7 tai edes pitää tälläistä vuorokausirytmiä ja rytmin mahdollistamista jotenkin hienona juttuna ?

Fysiologisesti tuo varmaan vielä onnistuisi mutta kuinkahan kauan psyyke tuollaista rientoa kestäisi vai olisikohan ensin tarkoitus myydä 24/7 pillereitä (ja spiidiä?) pitämään yllä pyörien pyörimistä ja sitten hetken päästä prozakia ja valiumia sopivissa suhteissa pitämään päätä kasassa ja yhdessä osassa..

Minä voisin vaihtaa edelleen tuon maailman aurinkorytmin maailmaan jossa kesän voisi painaa iloisesti kellonympäri ja vetäytyä talvipesään talviunille pahimman kaamoksen painaessa päälle...

( ja nuo pillerit voisi kaupata kiinalaiselle alihankk.. krhm.. ei nyt sentään...)

No comments: