2006-01-30

Kuriositeetti kiellon päälle

Mitä Missä Milloin

Toiseksi edellisen merkintäni sisältämä spontaani viittaus erääseen institutionaaliseen suomalaiseen vuosikirjaan toi mieleen sen että oikeastaan tuosta olisi saanut melkoisen hyvän merkillisyyden tuohon taannoiseen haasteeseen.

Kirjahyllyni kokoelmiin kuuluu näet vuosi vuodelta karttuva kokoelma Mitä Missä Milloin kirjoja alkaen vuodelta 1957 joka lukuunottamatta muutamia 80-luvun vuosia on jatkuvuudeltaan täydellinen ja sinänsä vieläpä melko hyväkuntoinen.

Alkupuoli (1957 - 1982) on luonnollisesti perittyä mutta jostain syistä päätin vuonna -88 pyytää silloisen vuosikirjan joululahjaksi ( jokainen voi tuosta halutessaan laskea kuinka penteleen pikkuvanha tapaus taisin tuolloin olla ) ja siitä lähtien on jokainen vuosikirja päätynyt hyllyyn sillä seurauksella että minulla on nykyisin 1,3 hyllymetriä MMM-sarjan kirjoja..

Tämä omituisuus Karin pilapiirroskirjojen ohella selittää myös sitä miksi Trivial pursuitissa tunnen melko hyvin kekkoslovakian kansantasavallan aikaista poliittista historiaa ainakin pääpiirteittäin ja etunimi-sukunimitasolla ja ainakin osaan heittää hyviä arvauksia jostain kumman Fagerholmeista ja Honkaliitoista

No comments: