2006-01-29

Mihinkä demari raidoistaan pääsisi

Yle: Heinäluoma arvosteli porvarisopimusta

Nykyisestä poliittisesta kentästä löytyy kaikenlaista karpeloijaa ja hyssättelijää mutta ehkä sitten kin eräs kaikista vastenmielisimmistä ja kaksinaamaisimmista tapauksista on demareiden ex-AY-jyrä Eero Heinäluoma jolla tuntuu olevan puheissaan jatkuvaa suunnatonta ylimielisyyttä ja tarvetta spivasti unohdella asioita.

Tekisi mieli kysyä heinäseipäältä sitä millä moraalisella oikeudella hän tänään syyttää porvaripuolueita "blokkirajojen" luomisesta suomalaiseen politiikkaan olosuhteissa jossa vasemmistoblokin toisella laidalla ei edes ollut omaa ehdokasta presidentinvaaleissa ensimmäisellä kierroksella:
SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma arvosteli vaalien jälkeen porvaripuolueiden yhteistyösopimusta. Heinäluoman mukaan kyseessä oli yritys tehdä uudelleen blokkirajaa suomalaiseen politiikkaan.
Mitä oleellista eroa porvaripuolueiden yhteistyöllä oikein oli verrattuna vasemmiston omiin liittoutumiin ja miksi nimenomaan tämä yhteistyö toisin aikaan jotain mystisiä "blokkeja". Tai miksi heinäheikki on huolissaan nimenomaisesti siitä että nimenomaan Kepu on vaaleissa tehnyt hallitus-oppositio-linjan ylitsekäyvää yhteistyötä vaikka demareilla itsellään oli alusta alkaen yhteinen ehdokas niin ikään oppositiossa istuvan vasemmistoliiton kanssa:
Heinäluoman mukaan hallituksen on nyt hyvä istua alas ja katsoa, mitä on tapahtunut ja miksi sekä katsoa, että hallitusyhteistyö sujuu hyvin loppuvaalikauden ajan. Hallituksella on paljon pelissä, hän sanoi.

Hän painotti, että nyt valittiin presidenttiä ja hallituksen tulee huolehtia omia sitoumuksistaan.
Ettei vain miehellä olisi pelko persiissä siitä että oikeammalla tavalla ajatteleva kansa saataisi yhteistyön kautta tajuta sen ettei porvaripuolueiden kannata olla toistensa kimpussa ja antaa sinänsä vähemmistöä edustavan vasemmiston vedellä narusista enää jatkossa vaan että tiiviimmällä yhteistyöllä saatettaisiin demarit saada tiputettua ensi vuoden vaaleissa opposition puolelle...

No comments: