2006-01-12

Varokaa hiihtäjät, metsässä on lunta.

HS: Tykkylumi katkonut sähköjä pohjoisessa

Attention, attention: Metsässä on lunta ja siksi hiihtämisestä on tullut vaarallista ! Ladut ovat suljetut kunnes lumen määrä vähenee !

Olen aina hiljaa mielessäni pitänyt koneella plaanatuilla latu-urilla luistelua jotenkin neitimäisenä tapana hiihtää ja tuota puuhaa jotenkin vieraantuneena siitä talviliikkumiskulttuurista jolla on Suomessa vuosituhantisen perinteet eivätkä nämä viimeisimmät uutiset ole omiaan ainakaan muuttamaan näkemyksiäni.

Mitä mahtaisi ajatella Haku-veikko tai pohtia mielessään Mäntyranta jos kuulisivat että Kuusamossa on latuja suljettu lumen vuoksi ja siksi että neiti-hiihtäjiä varten plaanatuille urille on saattanut katkeilla puiden latvoja ja tipahdella oksia:
Tykkylumi on pakottanut Kuusamon kaupungin myös sulkemaan hiihtolatunsa. Ulkoliikuntapaikkojen hoidosta vastaavan työjohtajan Väinö Määtän mukaan ladut ovat käyneet vaarallisiksi. Laduille on tippunut tykkylumen katkaisemia puiden latvoja ja oksia.
Olisi ilmeisen korkea aika saada hiihtoputket joka niemeen notkoon ja saarelmaan etteivät nämä hiihtelijät enää joutuisi missään olosuhteissa kosketukseen talvisen luonnon kanssa...

Saisi olla minun puolestani tykkylunta täällä etelässäkin jäisen ja mustan maan sijaan jotta voisi vetäistä taas pitkästä aikaa metsäsukset jalkaan ja lähteä sivakoimaan luontoon jossa ei tarvita latuja eikä uria.

Mutta minkäs teet. Maassa on lunta ja jäätä ja metsän sijaan edessä on taas aamulla taksimatka helsinkivantaalle ja piipahdus maakunnassa ja sitämyöten tehollisesti laskeskellen tuollainen 13h työpäivä ennenkuin on takaisin kotosalla. Nukuttaisi edes enemmän että ehtisi saada unitunteja kasaan ennen aamuviittä...

No comments: