2006-04-17

Ajanhallintaa

Take Great Notes

Pinserin pointtaama linkki ohjasti satunnaisen surffaajan saitille joka pintapuolisesti vaikuttaa melko mielenkiintoiselta ja osakseen pyrkii vastaamaan siihen hasteeseen mihin yksi sun toinen joutuu vastaamaan lukuisissa palavereissa joissa työn puolesta joutuu: Miten aiheesta saa muistiin sen oleellisen mahdollisimman vähällä työllä ja mahdollisimman selkeästi ?

Yleensä jokaisen palaverin perimmäisenä ongelmana kun on se että vaikka agenda olisikin alkujaan selvä ja selkeä polveilee ennenpitkää keskustelu edestakaisin sinne ja tänne ja asialistalle hiipii sivusta uusia asioita ja ajan puutteesa agendaa joudutaan pahimmillaan joskus jopa tiivistämään. Tällöin on A:na ja O:na se miten kaikesta sovitusta ja puhutusta saa kaiken oleellisen muistiin ( ja unohdettua epäoleelliset pois sekoittamasta...)

Tietenkin jokainen muodostaa omat työmetodinsa ja etsii ne parhaat itselleen sopivat välineet vuosien vieriessä ja mistään yhdestä ja yksittäisestä metodista ei varmasti ole jokaiselle sopivaksi viisastenkiveksi mutta tälläisten saittien suola on ainakin itselleni se miten niiden kautta pääsee kurkistamaan eri ihmisten työtapoihin ja etsimään niistä uusia ideoita.

Tuon saitin kautta tulikin sitten linkityksen kautta eksyttyä toiselle saitille joka esittelee erään toisen bloginpitäjän työmenetelmiä ja näistä esillenousseista mieleen hyppäsivät etenkin pohdinnat niinikään muistiinpanoista, sähköpostien hallinnasta sekä viikottaisista työrutiineista.

Sinänsä ehkä sääli se että suomalaisessa koulutusputkessa kyllä opitaan hyvin teoriaa ja nippeliä sekä teorian soveltamista käytäntöön mutta loppujenlopuksi koulutusputki antaa itsessään hyvin vähän apuja todelliseen luovan kaaoksen hallintaan muutenkuin kantapään kautta opittujen metodien muodossa..

Työelämä kun on loppujenlopuksi hyvinkin pitkälti informaation omaksumista, prosessoimista, jalostamista sekä kommunikoimista rajallisten resurssien ja kroonisen ylitarjonnan puitteissa varsinaisen nippeliteorian sijaan. 6 L:llää ja Laudaturin gradu eivät vielä pitkälle kanna mikäli muutoin käy elämän oravanpyörässä niinkuin epäonniselle hamsterille..

No comments: