2006-04-24

Näinhän maailma toimii..

Digitoday: Aloittiko kytkykauppa kännykkävilungin

Sinänsä asiallisen artikkelin loppuun on livahtanut Elisan myyntijohtaja Tom Linbladilta mielenkiintoinen sammakko joka kuvastaa hyvin ns. vakiintuneiden kauppiaiden asennemaailmaa:
– Hyvin varauksellisesti. Netissä pyörii mitä tahansa. Ostaapa auton, käsilaukun tai matkapuhelimen, kannattaa ostaa oikeasta liikkeestä. Näinhän maailma toimii.
Toki kaikessa kaupankäynnissä kannattaa käyttää tervettä kaupunkilaisjärkeä ja tiirailla rivienvälistä sitä ovatko tarjouksen liian hyviä ollakseen totta mutta millaisen kuvan Elisasta kauppiaana antaa sitten se että puljun myyntijohtaja lähtee mediassa suoralta kädeltä leimaamaan koko verkkomyynnin kenttää lähtökohtaisesti epäluotettavaksi ja näin yrittää pelotella asiakkaita kantamaan eurojaan omaan taskuunsa ilman mitään sen todellisempaa faktapohjaa..

Tälläisestä likiman tietoisesta valehtelusta tulee hyvinkin mieleen vastaavanlainen tapaus muutaman kuukauden takaa jossa musiikinostajia yritettiin niin ikään suoranaisessa suomettuneisuuden hengessä peloitella kantamaan eurojaan kotimaisiin musiikkimyymälöihin ilman mitään sen kestävämpiä perusteluita:
Kotilaisen mukaan musiikin lailliset verkkokaupat perustuvat kansallisiin ratkaisuihin ja toimintamalleihin. "Suomalaisille kuluttajille on tarjolla Suomessa toimivat kymmenkunta laillista palvelua. Eli jos palvelua tarjotaan suomalaisille kuluttajille Suomen ulkopuolelta, on se viite palvelun laittomuudesta, kun kyseessä on musiikkitiedostojen online-kauppa",
Melkoista kuluttajan hihnassatalutusta.. sanoisin..

No comments: