2006-04-06

Luokatonta otsikointia ja todellista palkatonta työtä

HS: Evox rifa ja palkaton työ

Voisiko taas asenteellisempaa ja provosoivampaa otsikointia olla kuin tässä Evox rifan casessa. Mistä ihmeestä toimittajalla on välähtänyt sananvalinnaksi "palkaton työ" puhuttaessa tilanteesta jossa kyseessä on suunnitelmat paikallisesta joustamisesta ja siitä että työ tehtäisiin nyt ja palkka maksettaisiin pankkikorkoineen takautuvasti yrityksen taloudellisen tilanteen salliessa rajallisen ajan sisällä. Onko motiivina kenties vastakkainasettelun tarkoituksellinen lietsonta vai mistä näitä mielikuviin iskostuvia otsikoita oikein sikiää.

Ja ylipäätään tämän asian nostaminen tapetille on oikeastaan melko teennäistä. Ei palkaton työ ole Suomessa mitään uutta vaan sitä on aina tapahtunut kaikessa hiljaisuudessa. Sitä on tapahtunut kotona työstettyjen raporttien kautta, sitä on tapahtunut iltapuhteina luettujen muistioiden muodossa. Sitä tapahtuu lomalla luettujen työsähköpostien ja vapaalla puhuttujen työpuheluiden puitteissa ja sillä kaikella tämä kaikki pysyy pyörimässä.

Tilastotietoa minulla ei ole mutta en usko että osun kovin paljoa väärään jos veikkaan valtaosan ylemmistä toimihenkilöistä tekevän 40h viikkosopimuksella jatkuvasti keskimäärin vähintään 50h tehollista työviikkoa jos kaikki kotityöt ja yliajat lasketaan mukaan...

No comments: