2006-04-02

Suomalaista salapoliisityötä parhaimmillaan

Hopeinen omena: Powerbook varkaus Oulussa

Tähän toiminnan tiiveyteen ei edes Poliisi-TV taida kyetä. "vain" reilut 10 päivää joiden aikana yhteisöllisen foorumin porukka sai tietouden varkaudesta, lähti vilkuilemaan huuto.net:n myynti-ilmoituksia ja sai jäljitettyä varastetun tavaran myynti-ilmoituksen tarkkojen tuntomerkkien perusteella ja vieläpä jallitettua koijarin ennaltajärjestettyyn ansaan ja poliisin käsiin:
Eräs rohkea hommpulainen sitten tapasi koneen myyjän etelässä. Tuota ennen he sopivat koneen omistajan kanssa "juonen". Omistaja odotti nurkan takana kun konetta kaupattiin. Kone osoittautui samaksi ja omistaja ilmestyi paikalle. Yleisen paikan vartijat pitivät kaveria paikalla ja lopulta poliisit noutivat myyjän.
Fyysisiin paikkoihin sitoutumattomat foorumit keräävät nykyisellään ympärilleen paikkapaikoin hyvinkin tiiviitä yhteisöjä ja näillä yhteisöillä on kummaa voimaa sille päälle sattuessaan. Asiat etenevät hyvin kun kaikilla on samat päämäärät ja riittää että jokainen tekee omalta osaltaan vähäsen asioiden eteenpäinviemiseksi ilman että aktiivisuus lankeaisi yksin kenenkään kontolle.


No comments: