2004-12-29

Kansallinen rauma

Voi jösses

Median suhteellisuudentaju on tainnut sitten lopullisesti kadota Kaakkois-Aasian katastrofin osalta. Nyt MTV3:n oma pikku populisti Kari Lumikero (muutkin huomanneet) leimaa tapahtunutta jo suorastaan kansalliseksi traumaksi Suomenmaassa.

OK, onhan tuo tapahtunut hemmetinmoinen juttu ja kovin monilla Suomessa parhaillaan suuri huoli ja suru rakkaimmistaan ( Kaikkia voimia ja jaksamista heille, läheisen menettäminen on aina raskasta ) mutta taas on tainnut lööppitoimittajiin iskeä pahimmanlainen hysteria ja unohdus sille että on tätä kansaa ennenkin kohtalo koetellut ja tälläerää tsunamien uhreja on suunnilleen samanverran mitä yksistään suomessa kaatui miehiä rintamalla 39-44..

Paljon ja liikaa mutta pystyykö edes mahdolliset 200 henkeä vielä muodostamaan erityistä traumaa muussa kuin lööppikirjailijoiden teksteissä. Rakkaita ihmisiä kuolee joka vuosi liikenteessä paljon enemmän, arvaamatta, äkisti ja liian nuorina. Yhtä riipaiseva on suruviesti tulee se sitten nelostien risteyksestä tai saarelta maailman toiseltapuolen.

No comments: