2004-12-31

Keltavihreää virtaa..

Kaikkea sitä näkeekin

Eilinen menikin sitten reippaasti muuttopuuhissa. Oma lähiöresidenssini ei kylläkään kokenut paikanvaihdosta vaan olin muuttoapuna ystäväpariskunnalle jotka saivat uuden katon päänsä päälle. Itseasiassa melkeinpä paras lähestymistapa muuttopuuhiin. Näkee saaneensa aikaan jotain, saa hyvän mielen ystävien jeesaamisesta muttei tarvitse enää purkaa laatikoita eikä siirtää tavaraa hyllyihin. Kätevää :-)

Mutta kun katsasti uutta kämppää hieman tarkemmin niin ei voinut taas muuta kuin päivitellä sitä millaisia säätäjiä maailmasta löytyy. Intoa on rakennella itse mutta kykyä ja osaamista sitten pari dekadia vähemmän. Pienet pikaisesti tehdyt pintarakenteet vielä menevät mutta siinä vaiheessa kun näki kylpyhuoneen peilikaapin sähkökytkennät niin meinasi nousta hiukset pystyyn. (onneksi ei konkreettisesti, koestuskynä on kiva keksintö)

Miltäpä kuulostaa ratkaisu jossa liitos on tehty ilman mitään kotelointia, avonaisella sokeripalalla ilman suojauksia ja jännitteelliset ruuvinkannat täysin näkyvissä. Ja vielä kaiken kukkuraksi kaapin päässä käytetty jatkojohdonpätkässä VAIN JA AINOASTAAN JA AINA suojamaakäyttöön varattua keltavihreää johdinta virtajohtimena...


Voi sitä itsensä tappaa kai helpommallakin Posted by Hello

Ok ok, eihän minullakaan mitään sähkärin papreita ole eikä lupia pieniinkään asennuksiin :-) mutta kun sitä edes senverran tietää miten pienet hommat tehdään oikein ja ennenkaikkea tietää rajansa ja sen mihin hommiin ei enää oma osaaminen riitä. Ja aina ainakin mittaa ja koestaa kaiken ennenkuin teloittaa itse itsensä 230 volttisella vaihtosähköllä.

Väliin tulee mieleen se että on oikeastaan pienoinen ihme että tässä maassa tapahtuu niin vähän sähkötapaturmia.

No comments: