2004-12-01

Tapa mutta älä vain kiroile

Metromatka menee usein vielä torkkuessa ja silmiä availlessa sanan konkreettisessa mielessä mutta aamun Metro-lehdestä luettu artikkeli taas omalta osaltaan availi silmiä sen suhteen mitä tuolla rapakon takana on meneillään ja millainen asenneilmasto ainakin osassa maata vallalla.

Artikkeli käsitteli yleisellä tasolla jenkkien mediassa esiinnoussutta uusmoralismia ja konservatiivisuutta jota GB-tyhmemmän vaalivoitto on ennestään ruokkinut ja tehnyt umpijämähtäneestä asennenmaailmasta astetta salonkikelpoisemman ja nostanut raamattuvyöhykkeen punaniskojen asemaa ainakin muutamia askelmia ylöspäin.

Tämähän on tunnettua ja ei sinänsä ihmetytä maassa jossa erään satukirjan luomisopin 7 päivän ihmeellä on enemmän kannattajia kuin ties kuinka useasti todeksi todistetulla evoluutioteorialla mutta mielenkiintoisen värin artikkeliin antoi tieto siitä että lukuisat kanavat olivat jättäneet kiitospäivän ohjelmistosta pois Spielbergin juuri Suomessakin esitetyn elokuvan Pelastakaa sotamies Ryan.

Ei siksi että elokuva olisi väkivaltainen tai että siinä ammutaan ihmisiä hengiltä. Ei edes siksi että siinä ammutaan antautuvia sotavankeja. Vaan siksi että elokuvassa satutaan kiroilemaan..

Fubar..


No comments: