2004-12-21

Vanhaan malliin naapurissa

Taas jälleen päivän uutiset kertovat omaa kieltään siitä mitä naapurimaassamme oikein on meneillään ja mihin suuntaan yhteiskunnan kehitys liikkuu:

Stalinin vallan aikana Isä aurinkoisen arvosteleminen saattoi lähettää liian avosuisen neuvostokansalaisen nauttimaan leirielämän autuuksista Kolyman siirtoloihin ja nyt näyttäisi siltä että häkki alkaa heilahtamaan Putin suuren arvostelemisesta. Toki nyt ensialkuun linnatuomioon tarvitaan suoranaista herjaamista mutta eiköhän kohta olla jo siinä pisteessä jossa pelkästä arvostelmisestakin aletaan toisinajattelijoita rankaisemaan.. aika näyttää..

Oma lukunsa on sitten koko Jukos-sotku huutokauppoineen ja salamyhkäisyyksineen. Venäjän ongelmana on ennen pidetty rikollisuutta ja suojelurahojen maksamista mafialle mutta taitaa siinä maassa suurin mafia pitää hoviaan Kremlin muurien suojassa ja todellisia lunnaita joudutaan maksamaan valtakoneistolle tai muutoin voidaan firma kuin firma muutamalla lainsäädännöllisellä toimenpiteellä pilkkoa palasiksi ja siirtää kulisseissa vallalle mieluisammille omistajille.. vai pitäisikö sanoa marioneteille..

Sitten vielä ihmettelevät miksi Euroopassa Venäjään suhtaudutaan välistä hyvin ennakkoluuloisesti ja yritysten halu toimia ja investoida alueella ei ole suurin mahdollinen..

No comments: