2004-12-07

Kuvatulva

Entisaikain ongelma on se ettei kovinkaan paljoa valokuvia ole olemassa menneestä ja entistä elämää on tähystettävä harvoista perhepotreteista joiden lavastuksellisuus heikentää aikalaiskuvaa. Tämän päivän ongelma lienee se että kuvamateriaalia tuotetaan niin kovin paljon että hyvät otokset hukkuvat harmaaseen massaan ja kenelläkään ei ole enää aikaa käydä kaikkea lävitse.

Digikameran muistikortille saa napsittua parisataa korkealaatuista otosta tai useita satojan heikkolaatuisempia ja sitä sitten tulee myös kuvattua enemmän. Hyvänä referenssinä kehityksestä lienee se tieto minkä partiokaverini itsenäisyyspäivän juhlassa mainitsi. Yksistään viime kesän kesäleirin viralliseen arkistoon kertyi leirin kuvaajilta 22000 valokuvaa ja sitä kuinka paljon koko leiriä kuvattiin ei edes saata arvella. Itse näpsin vajaat 160 ruutua diaa tapahtumista joten ei ole ollenkaan ylilyötyä arvella että puhutaan yksintein sadoista tuhansista kuvista..

Tämä tarkoittaa taas sitä että kuvien arkistointi on aihe johon itse kukin joutuu jatkossa panostamaan aina vain enemmän ja enemmän ja itsekin tässä juuri olen katsellut eri ohjelmavaihtoehtoja kuva-arkistonsa tueksi.

(sivumennen sanottuna pikkuläppäri + wlan-verkko kotona on kiva asia, voi vielä ennen nukkumaanmenoa päivittää asiota sängystäkäsin )

No comments: