2004-12-26

Suhteellinen maailmankaikkeus

Einstein aikanaan tiesi että kaikki on suhteellista, tänään taas sai tuta sen että mies oli oikeassa. Käsite "lähellä" on aina kovin joustava mittasuure.

Jutun taustoja ei liene tarvetta selventää sen enempiä kuin kertoa että ajellessamme jouluretken saunalta kaverin kanssa kotiinpäin sai kaveri suhteellisen puhelun jonka sisältönä oli pääpiirteissään se että kaverin läheiseen sidosryhmään kuuluva henkilö X sijaitsi viettämässä iltaa jossain IKEA:n lähistöllä Espoossa ja kaipasi jotakuta ajamaan hänet ja autonsa takaisin kotiin.

Siinä sitten hetken kaveri ehti aprikoimaan diplomaattisesti kestävintä ratkaisua ja pidimme palaveria bussipysäkillä ja ehdin siinä enteellisesti laukaisemaan ääneen ajatuksen että naisväen mittakaavassa "lähellä" voi tarkoittaa mitä tahansa paikkaa läntisessä Espoossa ja mitäpä kävikään kun kuskiksi lupautunut kaveri soitti ja kyseli tarkempaa osoitetta mihin hänet pitää kuskata..

Noh.. selvisi sitten se että osoite sijaitsee Siikajärven kupeessa linnuntietä n. 9,5 kilometrin päässä IKEA:sta.. maantietä pitkin vielä vähäsen etäänpänä... Lähellä ja lähellä.. Kaikki ON suhteellista :-)

No comments: