2004-12-27

Optimistin viikonaloitus

Luontoäiti näytti taas jälleen kerran voimansa Kaakkois-Aasiassa mutta vanhan optimisti-pessimisti vitsin(*) hengessä voisi luoda silmäyksen tulevaan ja katsoa että asiat voisivat toki olla vieläkin huonommin.

Maanjäristykset ovat vielä lokaaleja ilmiöitä mutta jos joistain asioista pitäisi ottaa huolta niin päälimmäiset stressinaiheet saattavat piillä viattomien kirjainyhdistelmien H5N1 ja 2004 MN4 kätköihin..

Kirjaimet eivät sinänsä vielä huoleta mutta kun tietää että noista ensimmäinen kuvaa tälläerää Kaakkois-aasiassa muhivan Lintuinfluenssaviruksen proteiinirakennetta ja jälkimmäinen kohtuuttoman isoa kivenmurikkaa jonka osumatodennäköisyys kohotettiin vuodelle 2029 jo 2,2% mikä on jo tähänastisista asteroideista huippuluokkaa.

Jaa ja miksikö noista kantaa huolta.. Lintuinfluenssa ei vielä sinänsä ole niin vaarallinen koska tarttuakseen ihmiseen tuo pirulainen vaatii suoran kosketuksen siipikarjaan mutta flunssavirusten elämää tuntien on vain ajan kysymys milloin tuo virus kohtaa ihmisflunssaviruksen ja muuntaa kantajassaan sen proteiinin muotoon H5N1 joka on ihmisen flunssavirukselle aivan uudenlainen ja jolle ei ole mitään resistanssia olemassa. Lopputuloksen voi olla hyvinkin ärhäkkä pandemia ja kun muistaa että Espanjantauti tappoi v 1918 maailmassa n 40 miljoonaa ihmistä niin voi jo ymmärtää stressinpoikasen..

Ja mikäkö siinä kivessä. Ei se kivi mitään mutta se jysäys ja 6 kilometrin kraateri saattaa haitata hieman eloa osuma-alueen lähistöllä..

Hyvää alkavaa vuotta t. optimistinen tietotoimisto !
-Pessimisti: "Voih, asiat eivät voisi olla enää huonommin..."
-Optimisti: " Voi, kyllä ne voisivat olla"

No comments: