2005-08-17

Humalanpilkkaa

IS: Tamperelaismiestä syytetään jumalaa pilkkaavien viestien kirjoittelusta

Sivumennen todettuna vaikuttaa uutisia rivien välistä tulkiten siltä että eniron ylläpitäjät tosiasiallisesti yrittävät savustaa kroonista nettihäirikköä satimeen uskonvapauden varjolla kun muitakaan keinoja ei ole mutta siltikin tuollainen liki keskiaikainen oikeudenkäynti kuulostaa lähinnä absurdilta.

En oikeastaan koskaan ole täysin käsittänyt sitä miksi satuolento jumalalla on juridisesti arvostelua ja kyseenalaistamista koskien paljon parempi suoja kuin pääsiäispupulla tai joulupukilla joilla heilläkin on vankka, joskin kausittainen, kannattajakuntansa ja todellisuusaste aivan samalla tasolla. Uskovaisilla kylläkin tuntuu olevan jokin mystinen oikeus ja asema kategorisesti syyttää väliin mitäkin kansanosaa tai ihmisryhmää moraalittomiksi tai turmeltuneiksi ja iskeä "synnin" leimakirvestä mielivaltaisesti sinnesun tänne mutta auta armias jos joku menee iskemään sanan säilällä takaisin niin johan ollaan haastamassa oikeuteen ivasta ja pilkasta.

Mikä sinänsä on tarkemmin ajateltuna vähintäänkin naurettavaa. Jos tuo mystinen "jumala" nyt olisi a) olemassa ja b) niin kaikkivaltias ja kaikkivoipa kuin kirjoissa väitetään niin mihin ihmeeseen tuossa pilkan tuomionjaossa sitten tarvitaan maallista oikeutta jos pilkattu voisi tasata tilit yhdellä näppärällä salamalla. Vai yritetäänkö noilla oikeudenkäynneillä peitellä sitä kuitenkin tosiasiallista seikkaa että sitä salamaa ei ole eikä tule vaikka miten herjaisi koska herjattava on yhtä todellinen kuin Bilbo Reppuli ( Gandalfia en kyllä uskaltaisi pilkata.. Naur an edraith ammen..) ja hommasta menisi maku..

Ja varsinkin kun nuo uskovaiset tuntuvat tekevän itse itsestänsä sen parhaimman vitsin. Niinkuin kirkkohallitus joka tämänpäiväisissä uutisoinneissa haluaisi kieltää hedelmöityshoidoissa muiden kuin puolisoiden omien sukusolujen käytön..

Olikos se nyt niin että ihminen on jumalan luoma ja jumalan kuva ja evoluutiobiologialla ei oppien osalta ole niin plajoa tekoa vai miksi sittenkin lisääntyminen halutaan näemmä vainoharhaisesti rajata biologisiin vanhempiin..

No comments: