2005-08-23

Insinöörivitsejä ?

Voi voi voi

On vitsejä, on insinöörivitsejä ja on ilmeisemmin suhteellisuuden tajua vailla olevia insinöörejä jotka tekevät itsestään.. vitsejä.. Näitä säätöjä lueskellessani en yhtään ihmettele sitä huumoria jota ammattikunnastani väännetään ja välistä jopa pitkin hampain taidan joutua myöntymään huumorinlajista löytyvän vinhan todenperän. Tai ehkä enemmän vain hävettää puoliksi se miten tilannetajuttomia tosinoukkia jotkut voivat olla ja ilmeisen pienen asian johdosta päättävät henkisesti juosta vauhdilla päin tiiliseinää leimaten itsensä sitten lopullisesti koko kansan silmissä perinteisessä Lehtovaaran hengessä.

Viimeisin tapaus taitaa olla tämä s1t:n Jussin esiinbloggaama tapaus Tapani Argillander joka on suivaantunut siitä että ilmeisemmin auton myyjän poika on laskenut asiasta julkisesti netissä leikkiä vastaillen omissa nimissään käytyyn kirjeenvaihtoon. Suivaantumisen pyhässä vihassaan mies kuitenkin on unohtanut sellaisen pienen pienen seikan että kirje- ja viestintäsalaisuus koskee Suomessa vain viestiä joka on kulkemassa 2 henkilön välillä ja että viestinvaihdannan osapuolilla on täysi oikeus julkaista saamiaan viestejä vaikka missä ja miten ja tämän seurauksena on webbifoorumien ylläpitäjille sadellut tämänkaltaista tekstiä meilitolkulla:
Nyt vaadinkin, että kaikki viittaukset kyseiseen
viestiin tai siihen liittyviin kopioihin ja
minuun POISTETAAN teidän palstoiltanne -
VÄLITTÖMÄSTI JA VIIVYTTELEMÄTTÄ. Eli tänään
21.8.2005 kello 21:00 mennessä. Tarkoittaa koko
aiheeseen liittyvää/liittyviä keskusteluketjua/-ketjuja...

...Pistä minulle meiliä tai soita, kun olet
ymmärtänyt tämän viestin merkityksen ja
huolehtinut puhdistustoimista ja ylläpitämäsi
webpalvelun muiden käyttäjien informoinnista.

Tästä seuraa vääjäämättä myös se että Argillanderin vaatimusviestien vastaanottajilla on niinikään täysi oikeus julkaista meilejä sisältöineen päivineen ja meillä muilla on täysi oikeus linkittää kyseisiin viesteihin taikka niiden vastineisiin ilman sen kummallisempia lupia. Oikeus vaikka meilin lopussa olisikin näennäisjuridista uhoa vaikka muille jaella:
Tämä on henkilökohtainen viesti, joka on
tarkoitettu vain sinun luettavaksesi. Sen
osittainenkin kopioiminen ja julkaiseminen on kielletty.
Mutta mitä taas ja jälleen opimme tästä nettielämän oppitunnista ?

Oikeastaan saman kuin tosielämästäkin. Jos päädyt yksin lavalle ja mokaat pahimman kerran niin sinut muistetaan tunnin, korkeintaan parin päivän ajan ja asia unohdetaan sen siliän tien koska mokaaminen tai vitsiksi päätyminen on normaalia ja inhmillistä (been there, done that.. trust me.. ) Mutta jos rupeat jumalan teatteriksi ja syytämään *skaa alas lavalta sinut muistetaan todennäköisimmin tuosta ja vain tuosta lopunelämääsi. Sori vain.

No comments: