2005-08-16

Oravanpyörityksessä vaihteeksi

Jos jatkuvasti mielessä pyörivät tietyt työasiat ei kyseessä ole vielä kiire. Siinä vaiheessa kun mielessä pyörii se mitkä työasiat on päässyt unohtamaan on kyseessä kiire. Taas on meneillään vaihteeksi sellainen viikko jolloin on kiire.

Tuntuu siltä että jatkuvasti on kesken lukuisia työsäikeitä ja että lisää haaraumia tulee vastaan eri suuntiin nopeammin kuin ehtii kaikkia langanpäitä päättelemään ja pitäisi vain blokata sieltä joukosta ne kriittisimmät ja keskittyä niihin priorisoiden loput jonnekin unohdetujen ja holdissa roikkuvien välimaastoon. Kettumaista on vain se ettei aina kaikista asioista näe päältäpäin sitä mitkä ovat merkittäviä, mitkä vain satunnaista kohinaa ja mitkä näennäisesti harmittomia oireita ongelmista.

Kettumaista myöskin on se että välistä tulee sitten ilmaistua työn puolesta asiota terävämmin ja suorasanaisemmin kuin ehkä olisikaan tarve ja vaikka onkin sellaisessa asemassa että joissain asioissa voi alkaa käskyttämään alihankkijaverkoston suuntaa niin loppujenlopuksi se on kovin tylsää ja mielummin asioita hoitaisi pehmeämmin. Vahinko vain että kroonisen kiireen vuoksi ne pehmeämmät viestit priorisoidaan myös muualla sinne alemmalle asteelle ja asioita läpisaadakseen on joskus pidettävä sitä ääntä hieman terävämmin. Tylsä noidankehä mutta kuvastaa ajan henkeä kohtuullisen hyvin.

Pyörässä pyörien pitäisi sitten vielä viimeistellä viikonlopulle serkulle häälahjaa, suunnitella ja varautua tulevaan pikku kämpänparketointiin ja koettaa vielä jostain löytää parit hetket vapaata aikaa itselleen rentoutumiseen.. ei ihme että joskus hieman kiristää ja kaipaisi kuvioihin mukaan jotain pehmeämpää arvoa piristämään päivää..

No comments: