2005-08-29

Tie helvettiin

On kivetty hyvin aikein.

Blogipohjaisen keskustelun mielenkiintoisimpia ulottuvuuksia on oikeastaan se että kirjoittaakseen auki oman mielipiteensä ja kannanottonsa ei oikeastaan niinkään tarvitse aina kirjoittaa mitään uutta vaan voi laiskuuden iskiessä linkittää sopivasti ja siten referoida kasaan oman näkemyksensä aiheeseen.

Ja varsinkin nyt voin todeta että verkossa syntynyt keskustelu ministeri Luhtasen kasaanjeesus.. krhm..politikoimasta lapsipornosivujen ennakkosensuurista noudattaa suurimmaksi osaksi samoja linjoja yhteiskunnan harjoittamasta ennakkosensuurista ja sen raottamasta tulevaisuudesta joita itsekin pitkälti ajattelen:

Sinänsä ymmärrettävän ja tajuttavan "hyvän aikeen" varjolla ollaan taas mitään sen pidemmälle ajattelematta kasaamassa eräänlaista toiminnallista ennakkosensuurin helvetinkonetta joka ennenpitkää todennäköisesti tulee elämään omaa elämäänsä kiitos sen että näillänäkymin sensuurilla ei ole minkäänlaista juridista pohjaa tai tuomioistuimen ennakkopäätöksen luomaa pohjaa eikä julkisuutta sensuurin kohteista ja sensurointiperiaatteista. Tämä tulevaisuus ei kuulosta kovinkaan ruusuiselta:
Poliisilla olisi salainen, musta lista, jonka kriteereistä ei kenelläkään ole tietoa. Ne ovat todennäköisesti hyvin subjektiivisia. Mitään yhteiskunnallista keskustelua siitä, ketkä joutuvat ennakkosensuurin kohteeksi ei käydä
Kenen sinä haluaisit loppupeleissä päättävän siitä mitä sinä verkosta löydät ja uskotko sinä todellakin siihen että tuo tuntematon, salainen, päättäjä X olisi kaikissa tilanteissa objektiivinen sen suhteen mitä filtteröi eikä ujuttaisi salaiselle listalle omaa poliittista näkemystään. Ei siitäkään ole kovin kauaa kun Yleisradiossa sensuroitiin materiaalia pelkästään poliittisten näkemysten pohjalta...

No comments: