2005-08-25

X kertoo paikan

Lapsena aarteenetsintä oli vielä leikkiä ja hyvällä säkällä joku oli vielä kertomassa sen milloin lämpenee, milloin viilenee. Näin aikuisena etsintähommat voivat olla vähintäänkin yhtä haasteellisia mutta sitäkin kiireisempiä.

Kuten esimerkiksi silloin kun IT-tuki on debugannut verkko-ongelmat siihen pisteeseen että jossain ristikytkentäkaapin tökkelistä X lähtevän cat-5 kaapelin päässä on viallista hardista joka tuuppaa verkkoon jatkuvalla syötöllä virheellistä dataa tukkien kaiken kommunikaation tuotanto-osaston ja serveripään välillä keskeyttäen siten testauksen & tuotannon ja tuo syypää pitäisi löytää tarkemman debuggauksen nimissä.

Tilanteessa ei olisi kylläkään haastetta juuri nimeksikään jos verkkokartoitus olisi kunnossa ja paperista voisi luntata sen missä tökkeli X sijaitsee muttakun vuosien varrella on tehtaalla vaihdettu layouttia, siirrelty työpisteitä ja työstökoneita, vedetty kaapeleikouruja uusiksi ja tehty ties mitä niin tietäähän sen mitä siitä seuraa.

Kartoitus on pahasti vanhentunutta ja ainoa keino löytää kone on käydä tökkeleitä lävitse pistoke pistokkeelta ja yrittää numerosarjojen perusteella haistella sitä lämpeneekö vai viileneekö. Ikävä kyllä nuokaan vedot eivät ole aina jatkuvia sarjoja vaan juuri kun on pääsemäisillään lämpimille nurkille niin seuraavan seinän tökkeliavaruus vetää tilanteen suorastaan jäihin.

No.. täytyy huomenna odotella sitä kuka tulee valittamaan sitä että kone ei löydä verkkoa kun ristikytkennästä on kaapeli iloisesti irroitettuna ja häirikkö suljettuna ulos pelistä..

No comments: