2005-08-23

Liputettu ja laputettu

Katse oikeaan ylänurkkaaaaan päin !

Siellä sen pitäisi olla, ihan selaimen linkkipalkin alla tämän blogisivun yläreunan blogger-palkissa toisena oikealta. Siis tuon Flag-pirulaisen jonka Veijo Blogger, vai pitäisikö sanoa takapiruna hääräilevä Veijo Google sinne on tempaissut hyvää hyvyyttään ja Hyvien Aikeiden (TM) puolesta.

Virallisestihan tuon flagin merkityksen Veijo G kertoilee FAQ:ssaan seuraavaan tapaan:
The "Flag?" button is a means by which readers of Blog*Spot can help inform us about potentially questionable content, so we can prevent others from encountering such material by setting particular blogs as "unlisted." This means the blog won't be promoted on Blogger.com but will still be available on the web — we prefer to keep in mind that one person's vulgarity is another's poetry. Or something like that.
Mutta kuka sitten oikeasti määrittelee kyseenalaisuuden ja sen mikä blogi oikeasti pitäisi liputtaa ja miksi ja kenen oikeudella. Pohjois-Koreassa tuo olisi hyvinkin triviaalia, kaikki sellainen joa ei ylistä Kim Suuren jumalaisuutta olisi tietenkin kyseenalaista ja Kiinassakin tuomitseminen olisi vielä helppoa jos sattuisi puolella sanallakin epäilemään puolueen hyvyyttä mutta entäs meillä länsimaissa jossa ainakin yritetään leikkiä ns. sananvapausleikkiä enemmän tai vähemmän vapautunein mielin.

Keskimääräisen raivouskovaisen silmissä tämäkin blogi lienee jo pelkän humalanpilkkakritiikin vuoksi vähintäänkin kyseenalainen ja poistettavissa hetimiten tynnyrissäkasvatettavien lasten silmistä ja epäilisin että välillä rivienvälistä tunkevan yhteiskuntakritiikin ansiosta kaikenkarvaiset riemumielisiet veronmaksajat ja muut Kekkoslovakian vuosikymmenille jämähtäneet AY-fossiilit myös mielellään saattaisivat pienenä kiusana iskeä lippua peliin sen tilaisuuden saadessaan.

Onko meillä kohta edessä likimain tragikoominen liputussota jossa kaikkea poikkipuolista ja omaan herkkään persaukseen epäsopimatonta aletaan liputtamaan pois toisten silmistä kun ei tykätä kirjoittelun sävystä. Ja onko Veijo Googlen listoilla kohta muuta kuin tasaneutraaleja jenkkiblogeja joissa ei kritisoida mitään vaan ylistetään yhteiskuntaa ja ei ainakaan kyseenalaisteta Googlen asemaa aina vain kasvavana tiedonkulun herrana. Toivottavasti ainakaan kotoisilla blogilistoilla ei tälläiseen lapsellisuuteen livetä vaan annetaan kaikkien kukkien kukkia vaikka väliin risookin.

Kyllähän sitä itsekin mielellään joidenkin idioottien tekstejä saksisin jos en tietäisi sitä että loppupeleissä sensuurin tie johtaa ennenpitkää päin seinää ja vauhdilla ja suoran julkisuuden ansiosta totuus kyllä aina välittyy heille jotka sen tunnistavat.

Tie helvettiin on kivetty hyvin aikein

No comments: