2005-08-22

Massan hitaus ja maanantaiturhautuma

Voi.. *tähän omavalintainen perihärmäläinen voimasanasi*

Olen ennenkin siteerannut Machiavellin ajatuksenjuoksua uudistajan kohtalosta ja taas tuo ikuinen viisaus tuntuisi pitävän kutinsa enemmän kuin hyvin. Pitikin pilata päivänsä vilkaisemalla yhden raportoinnin tilaa vain todetakseni että sinänsä kaikki näytti hyvältä paitsi se että viimemmäksi hommaa oli hoidettu heinäkuussa, todennäköisimmin siihen saakka kunnes raportteeraaja on lähtenyt kesälomalle ja kaikki on jäänyt ah niin ihanasti rempalleen ilman että kukaan on katsonut tuota tarkastusvaihetta omakseen ja jatkanut hommaa.

Prosessien luominen ja ohjeistaminen on vielä triviaalia ja simppeliä mutta todellinen haaste onkin sitten siinä että miten saada ihmiset toimimaan uudella tapaa sensijaan että heti livetään takaisin vanhaan. Ikään kuin kuvitellen että maailman status quo olisi ikuinen ja kun eilen on selvitty näin niin varmaan vielä ylihuomennakin selvitään näin ja että hyvin menee.

Ikävä kyllä tuo perkeleen maailma kehittyy tuolla ulkona ja jos Oy Suomi Ab:ssä ei pysytä tahdissa mukana niin tuolla sivummalla on jokusenmonta miljoonaa innokasta pientä kiinalaista valmiina tarttumaan puuhaan ja siellä riittää myös vallan hyvin osaamista keskinkertaiseen suoritustasoon ja ainoa todellinen keino täällä pohjolassa kilpailla tuota voimaa vastaan olisi se että osaisimme olla keskiverron sijasta suorastaan helvetin hyviä. Mutta joskus tuon tajuaminen tuntuu olevan helvetin vaikeaa.

No.. pakko taas yrittää alkaa kampeamaan junaa raiteilleen.

(Joskus pakko turvautua perihärmäläiseen sanavalikoimaan vaikka kuinka laskisi kymmeneen..)

No comments: